Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Türkiye'de Hiçbir Yerde, Hiçbir Sekilde Organize Suç Örgütü Birakmamaya Kararliyiz'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Türkiye’de hiçbir yerde, hiçbir sekilde organize suç örgütü birakmamaya kararliyiz” dedi.

Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Türkiye'de Hiçbir Yerde, Hiçbir Sekilde Organize Suç Örgütü Birakmamaya Kararliyiz'
Adana’nin merkez Yüregir ilçesi Serinevler Mahallesi kapali semt pazarinda verilen iftar yemegine Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Saglam, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Fatih Mehmet Kocaispir, Yüregir Belediye Baskan Adayi Halil Nacar, il baskanlari ve çok sayida vatandas katildi.

Bakan Yerlikaya, iftar programina katilan vatandaslarla ezan okunana kadar sohbet etti. Oruçlar açildiktan sonra Bakan Yerlikaya, “Öncelikle Ramazaniniz mübarek olsun. Cenab-i Allah, tutmus oldugumuz oruçlarimizi kabul eylesin. Çok ama çok özel vakitler gelip geçiyor. Az önce kiymetli Bakanimizin dedigi gibi, önce Demokrasi Bayrami’na, hemen akabinde de insallah Ramazan Bayrami’na kavusmaya az kaldi” dedi

"Türkiye’de hiçbir yerde, hiçbir sekilde organize suç örgütü birakmamaya kararliyiz”

Türkiye’de hiçbir yerde organize suç örgütü birakmamaya kararli olduklarini belirten Bakan Yerlikaya, “Içisleri Bakani olarak göreve basladigimiz günden bugüne kadar gece gündüz demeden, sizden almis oldugumuz güçle, kuvvetle destekle terör örgütlerinin her birine, organize suç örgütlerine diyoruz ki: ’Siz kimsiniz de bizim vatandasimiza sekil yapiyorsunuz?’ Zehir tacirleri, gençlerimizi, göz aydinligimiz, gelecegimiz gençlerimizi, vatandaslarimizi zehirlemeye cüret edenler; onlara da göz açtirmiyoruz, nefes aldirmiyoruz. Geldigimiz günden 1 Haziran’dan 15 Mart’a kadar, organize suç örgütlerini yakalayip adalete teslim ettigimiz sayisi Türkiye’de 417, Adana’da ise sadece 10. Ama sunu bilin ki, sizin desteginiz, sizin duaniz ve bize vermis oldugunuz güçle Türkiye’de hiçbir yerde, hiçbir sekilde organize suç örgütü birakmamaya kararliyiz. Biz, Türkiye’nin huzuru diye yola çiktik. Türkiye’nin huzuru demek, önce Adana’nin huzuru demek. Adana’nin huzuru demek, Yüregir’in huzuru demek, Kiremithane’mizin huzuru demek, tüm mahallelerimizin, caddelerimizin, sokaklarimizin huzuru demek. Iste bunun için Içisleri ailesi olarak, 600 bin arkadasimla, yani kahraman güvenlik güçlerimizle, polisimizle, jandarmamizla gece gündüz demeden, canla basla çalisiyoruz, çalismaya da devam edecegiz. Çünkü biz sizleri seviyoruz, sizlerin hayir dualarina, su yüzdeki tebessüme, gözlerinizdeki bu güzel isiltiya hayraniz ve gerçek güç budur diyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA