Bakan Güler Açiklamasi 'Yurt Içi Ve Sinir Ötesinde Icra Ettigimiz Basarili Operasyonlarla Terör Örgütünün Belini Kirdik'

Milli Savunma Bakani Yasar Güler, "Yurt içi ve sinir ötesinde icra ettigimiz basarili operasyonlarla terör örgütünün belini kirdik" dedi.

Bakan Güler Açiklamasi 'Yurt Içi Ve Sinir Ötesinde Icra Ettigimiz Basarili Operasyonlarla Terör Örgütünün Belini Kirdik'
Milli Savunma Bakani Yasar Güler bir dizi ziyaretler için geldigi baba ocagi Bayburt’ta, sehit aileleri ve gazilerle iftar programinda bulustu. Bakan Güler, iftar öncesi masalari gezerek sehit ve gazi aileleriyle bir süre sohbet etti. Ezanin okunmasiyla birlikte hep birlikte dualar edildi, tutulan oruçlar açildi. Yemegin ardindan konusma gerçeklestiren Bakan Güler, baba ocagi Bayburt’ta olmaktan mutluluk duydugunu belirterek, "Baba ocagim, yigitler diyari Bayburt’ta bulunmaktan ve siz degerli hemsehrilerimle bu güzel iftar sofrasinda bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle, Cumhurbaskanimizin da sizlere selamlarini iletiyorum" dedi.

Sehit ve gazilerin kaniyla sulanan sanli ecdadin biraktigi vatan topraklarinin kutsal emanet oldugunu söyleyen Bakan Güler, "Binlerce yildir, sehitlerimizin ve gazilerimizin kaniyla sulanan cennet vatanimiz, sanli ecdadimizin bizlere miras biraktigi en kutsal emanettir. Sehit ve gazilerimiz; sanli tarihimizin, vatan, millet ve bayrak sevgimizin ölümsüz abideleri; Türk kahramanliginin ve fedakarliginin gurur timsali; mazisi san ve serefle dolu Türk ordusunun ilham kaynagidir" ifadelerini kullandi.

Yapilan operasyonlarla hain terör örgütüne agir darbe vuruldu

Aziz sehitlerin kanlarini yerde birakmadiklarini, yapilan operasyonlarla bölücü terör örgütüne agir bedeller ödetildigini vurgulayan Bakan Güler, konusmasina söyle devam etti: "Sehitlerimizin kanlarini yerde birakmamak ve siz kiymetli ailelerimizin gözyaslarinin hesabini sormak için alçak teröristlere büyük bedeller ödetiyoruz.

Kahraman ordumuz, ülkemizin ve asil milletimizin hakkina, hukukuna saldiran hain terör örgütü ile mücadelesini, azim ve kararlilikla sürdürüyor. Bu kapsamda yurt içi ve sinir ötesinde icra ettigimiz basarili operasyonlarla, terör örgütünün belini kirdik.

Su ana kadar büyük bir basariyla sahada tesis ettigimiz kontrolün gelistirilmesi ve genisletilmesi, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sifirlanmasi için gözümüzün degmedigi, ayagimizin basmadigi yer birakmayacagiz.

Basariyla sürdürdügümüz operasyonlarimiz, eli kanli teröristler, bu cografyadan yok olup gidinceye kadar artan bir baski ve yogun bir tempoda araliksiz devam edecek."

"Ülkemiz dünyada yükselen bir güç konumundadir"

Son 20 yilda Türkiye’nin güçlü ve sözü dinlenen bir ülke oldugunu ifade eden Bakan Güler, "Ülkemiz; köklü tarihi, stratejik cografi konumu, büyük ve güçlü ordusu, her geçen gün gelisen yerli, millî ve modern savunma sanayisi ve her alanda sahip oldugu imkân ve yeteneklerle, dünyada yükselen bir güç konumundadir. Özellikle son 20 yilda, Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye, içeride çok daha gelismis; disarida ise çok daha güçlü ve sözü dinlenen bir ülke haline gelmistir. Cumhuriyetimizin ikinci asrina basladigimiz bu tarihi dönemde, Türkiye Yüzyili vizyonuyla, ülkemizi daha güçlü ve aydinlik yarinlara ulastirma hedefiyle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sehit ve gazilerimizin fedakarlik ve kahramanliklariyla elde edilen kazanimlarimizin korunmasi ve sürekli gelistirilmesi en temel hedefimizdir" seklinde konustu.

Kahraman sehitleri saygi, sükran ve minnetle anan Bakan Güler, konusmasini su sözlerle tamamladi: "Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerimizi ve komutanlarimizi saygiyla aniyorum. Aziz sehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Kahraman gazilerimize, sehit ve gazilerimizin kiymetli ailelerine saygi ve sükranlarimi sunuyorum. Sözlerime son verirken, Ramazan ayinin hayirli ve bereketli geçmesini diliyor; bayrama da en güzel sekilde ulasmamizi temenni ediyorum. Sizleri bir kez daha sevgiyle, saygiyla selamliyorum."
Kaynak: İHA