Rektör Kirisik Akademisyenlerle Bir Araya Geldi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, batarya teknolojileri alaninda çalisma yürüten akademisyenler ile gerçeklesen toplantida bir araya geldi.

KBÜ Senato Toplanti odasinda düzenlenen toplantiya, KBÜ Rektörü Kirisik’in yani sira; Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ismail Rakip Karas ile birlikte batarya teknolojileri alaninda çalisma yapan akademisyenler katildi.

Toplanti, üniversitenin batarya teknolojisi alaninda yürüttügü çalismalari degerlendirmek, güncel gelismeleri ele almak ve gelecek projeleri planlamak amaciyla gerçeklestirildi.

Toplantida, güncel batarya teknolojileri, enerji depolama sistemleri, çevre dostu batarya malzemeleri ve batarya performansinin artirilmasi gibi konularda fikir alisverisinde bulunuldu.

Batarya teknolojilerinin günümüzde ve gelecekte enerji sektöründe büyük öneme sahip oldugunu belirten KBÜ Rektörü Kirisik, üniversite bünyesinde yürütülecek batarya teknolojisi alanindaki çalismalar ile sürdürülen projelerin önemini vurguladi. Rektör Kirisik, “Batarya alaninda olusturdugumuz proje ekibi ile Türkiye çapinda batarya alanindaki birikimi degerlendirmek ve yeni inovatif batarya teknolojileri gelistirmek istiyoruz. Bu kapsamda is birligi protokolü yaptigimiz Üniversiteler ve Kurumlarimiz ile inovatif teknolojileri üretme konusunda büyük proje ekipleri ile birlikte çalisarak sinerji üretmek istiyoruz. Bu sinerji ile birlikte batarya alaninda yeni teknolojiler gelistirerek yerli ve milli otomobilimize çok daha uzun menzil imkani sunmak istiyoruz" dedi.

Rektör Kirisik, batarya teknolojileri üzerine yapilan arastirmalarin, endüstriyel uygulamalardan sürdürülebilir enerji sistemlerine kadar genis bir yelpazede etkili olabilecegine dikkati çekti.
Kaynak: İHA