Sultangazi'deki Dogalgaz Patlamasina Iliskin Konusan Mahalle Sakinleri Açiklamasi 'Çocuklar Ates Yakiyordu'

Sultangazi’de dogalgaz hattinda meydana gelen patlamaya iliskin detaylar ortaya çikti. Mahalle sakinleri, çocuklarin patlamanin gerçeklestigi bölgede ates yaktigini iddia etti.

Sultangazi Sehit Eyüp Gönen Caddesi üzerinde bulunan yer alti dogalgaz hattinda saat 20.00 sularinda patlama meydana gelmisti. Olay yerine gelen görevlilerin müdahalesi ile gaz akisi kapatilirken, patlamanin ardindan çikan yangin ise itfaiye ekipleri tarafindan söndürülmüstü. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadigi patlamaya iliskin mahalle sakinleri iddiada bulundu.

Olaya iliskin konusan Cemal Çagri Ülker, "Çocuklar ates yakiyordu ve daha çok harlansin diye karton ve odun attilar. Biz eve çiktik sonra bir baktik her yer yangin yeri. Biz gazi kestik en sonunda kendimizi disariya attik, Allah korusun ev yanar diye. Bu sekilde gerçeklesti maalesef" dedi.

Mahalle sakini Yagmur Öztulumcu ise, "Ilk önce çok büyük bir gürültü duyduk. Deprem zannettim ben ama sallanmadik ve acayip bir seydi. Sonra sari bir isik çikti çocuklar orada ates ile oynuyorlardi. O ates bir anda tutusturmus galiba" dedi.

Kaynak: İHA