Küçükçekmece Mitinginde Konusan Kurum Açiklamasi 'Istanbul'da Sokak Sokak Büyüyen Bir Degisim Dalgasi Var'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Küçükçekmece’de düzenledigi mitingde vatandaslara seslendi. Kurum, "Istanbul’da sokak sokak büyüyen bir degisim dalgasi var. 31 Mart’in ayak seslerini dinlemek isteyen, coskuyu görmek isteyen bu meydana gelsin. Bu meydan bize, tipki 28 Mayis’ta oldugu gibi 31 Mart zaferimizi müjdeliyor” dedi.

Küçükçekmece Mitinginde Konusan Kurum Açiklamasi 'Istanbul'da Sokak Sokak Büyüyen Bir Degisim Dalgasi Var'
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, seçim çalismalarina devam ediyor. Kurum, Küçükçekmece’de düzenlenen mitingde vatandaslara seslendi. Mitinge Murat Kurum’un yani sira Istanbul Milletvekili Samil Ayrim, AK Parti Küçükçekmece Ilçe Baskani Sami Sahin, MHP Küçükçekmece Ilçe Baskani Ekrem Sarisoy, Küçükçekmece Ilçe Baskani Mehmet Cem Özel, AK Parti Küçükçekmece Belediye Baskan Adayi Aziz Yeniay, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kurum’a konusmasi sirasinda vatandaslar alkislar ve sloganlarla eslik etti. Mitingde ilgiyle karsilanan Kurum vatandaslarla hatira fotografi da çektirdi.

“Istanbul’da akin akin büyüyen bir degisim iradesi var”

Mitingde konusan IBB Baskan Adayi Kurum, “Bu meydanlari görünce muhalefetin akli karisiyor. Bu coskuyu, heyecani, sevgiyi görünce ne yapacaklarini bilmiyorlar. Gelsinler Küçükçekmece’deki bu morali görsünler. Tam 54 gündür Istanbul’umuzun her yerinde milletimizle kucaklasiyoruz. Gittigimiz her sokakta, girdigimiz her dükkanda, her evde sunu net bir sekilde görüyorum; Istanbul’da akin akin büyüyen bir degisim iradesi var. Istanbul’da sokak sokak büyüyen bir degisim dalgasi var. 31 Mart’ta Küçükçekmece kararini vermistir. 31 Mart’in ayak seslerini dinlemek isteyen, coskuyu görmek isteyen bu meydana gelsin. Bu meydan bize, tipki 28 Mayis’ta oldugu gibi 31 Mart zaferimizi müjdeliyor. 31 Mart’ta bu coskuyla önce Küçükçekmece’yi ardindan Istanbul’umuzun her bir mahallesini insa edecegiz. Biz reklam belediyeciligi degil, gerçek belediyecilik diyoruz. ‘Yeniden Istanbul’, ‘Sadece Istanbul’ diyoruz. 31 Mart’ta Küçükçekmece’miz Cumhur Ittifaki’mizi sandikta rekor oyla destekleyecek. Küçükçekmece sandiklari öyle bir patlatacak ki, Istanbul’da herkes Küçükçekmece’yi konusacak. Bu millet için biz uykusuz da kalsak, ailemizden de her türlü fedakarligi yapsak azdir. Istanbul’umuz, kendisine vefasi olmayanlarin elinde çile çekiyor. Istanbul’umuz beceriksiz ellerde dertleniyor. Istanbul’umuz ehliyetsiz ellerde eser görmüyor. Bekle Istanbul hizmet siyaseti geliyor” dedi.



“Kendi geleceklerini için her türlü kirli ittifakin içine girerler”

Mevcut IBB yönetiminin 10 yil sonra hatirlanacak tek bir projesinin bile olmadigini dile getiren Kurum, “Bu aziz sehir 5 yil boyunca sevgisizlikten, ilgisizlikten neler çekti neler. Halbuki Istanbul nazlidir. Bir bebek gibi ilgi ister. Sevgi, sevda, ask ister. Istanbul’la ilgilenecek belediye baskani ister. Istanbul, arada bir belediyeye ugrayanlarin, baska isler pesinde kosanlarin ilgisizliginden bikti. Küçükçekmece’ye gel, insanlarin çekmis oldugu sikintiya sahit ol. Istanbul için sevgi Murat Kurum’dur. Sevgi polemik degildir. Sevgi zor zamanda bu sehirden kaçmak degildir. Sevgi, Istanbul’a emektir. Sevgi yarinlara eserdir. Sevgi Küçükçekmece’ye hizmettir. Bunlarda bu sehre emek yok. CHP’li büyüksehir belediye yönetiminin 10 yil sonra hatirlanacak tek bir projesi yok. Bunlar ancak Istanbul’un kaynaklarini kendi emelleri için harcamayi bilirler. Bunlar israfi bitirdik deyip boy boy tabelalara reklam asip tam 175 milyon harcamayi bilirler. Bunlar yol yürüdükleri dava arkadasimiz dedikleri genel baskanlarini, il baskanlarini arkadan hançerlemeyi bilirler. Bunlar ablam abla dedigi Meral Aksener’i görse yolunu degistirir. Hani ablandi, hani sariliyordunuz? Bunlarin derdi kendi gelecekleri. Kendi geleceklerini için her türlü kirli ittifakin içine girerler. Biz Küçükçekmece’yi arkamiza alir omuz omuza daglari deleriz. Istanbul bizim mazimiz, tarihimiz ve kimligimizdir. Istanbul bize sanli Türk tarihinin, bin yillik Anadolu yürüyüsümüzün emanetidir. Istanbul bize ‘Bu sehir daima benimdir’ diyen Sultan Fatih’in emanetidir. Istanbul bize ‘En büyük hayalim Istanbul’u yeniden yükseltmekti’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir” seklinde konustu.



“1 Nisan’dan itibaren Küçükçekmece’miz için dev yatirimlarimizi hemen baslatacagiz”

Küçükçekmece’ye yönelik projelerini anlatan Kurum, “Küçükçekmece CHP belediyeciliginin pençesinde inim inim inliyor. Su 5 yildir, ne Büyüksehir’in ne Küçükçekmece Belediyesi’nin sizlere en ufak bir hizmeti var mi? Yok. Küçükçekmece’mizi maalesef 20 yil öncesine geri götürmek istiyorlar. Ben ve Aziz baskanim 5 yilda gerekirse 20 yillik eser üretecegiz ama sizi CHP’nin insafina asla teslim etmeyecegiz. 1 Nisan’dan itibaren Küçükçekmece’miz için dev yatirimlarimizi hemen baslatacagiz. Yarimburgaz Mahallemizde evlatlarimizin saglikli ve güvenli yarinlari için tüm sorunlari çözecegiz. Önce imar planini yapacagiz. Yapacagimiz imar planiyla kiyi rekreasyon projemizde vatandasimiz dönüsümü istedigi gibi gerçeklestirecek. Küçükçekmece Gölü’nü, gençlerimizin, yavrularimizin istifade edecegi muazzam bir Su Sporlari Festival Merkezi’ne dönüstürecegiz. Annelerimizin hem üretime hemde istihdama katki saglamalari için projelerimizi yapacagiz. Daha konforlu bir alanda alisveris yapmalari için yeni Pazar alanlarini ve otoparklarimizi süratle hizmetinize sunacagiz. Mevcut CHP’li IBB yönetiminin 5 yil görmezden geldigi Ayamama Deresi’ndeki koku problemini çözmediler. Biz göreve gelir gelmez Ayamam Deresi’ni tamamen islah ediyoruz. Etrafina yürüyüs yollari ve dinlenme alanlari yapip Küçükçekmece’mize kazandiracagiz. Mahmutbey-Küçükçekmece-Bahçesehir-Esenyurt, Halkali-Bahçesehir-Çatalca, Istanbul Havalimani-Arnavutköy-Basaksehir-Halkali rayli sistem hatlariyla metro hizmetlerini Küçükçekmece’mize getirecegiz. Sefaköy-Halkali-Basaksehir ve Kirazli-Halkali rayli sistem hatlariyla birlikle Küçükçekmece’nin her yere ulasimini saglayacagiz. Trafigi rahatlatacak Ayazma-Altinsehir Kavsak problemini hizli bir sekilde giderecek, Bahçesehir’e kadar yan yolu insa edecegiz. Mahmutbey kavsagini düzenleyecegiz. Küçükçekmece’ye giris çikis eziyet olmayacak. Olimpiyat Tünelini hizla insa edip daha bir Küçükçekmece için hep birlikte çalisacagiz” ifadelerine yer verdi.

“Bunlarin isi algi ve sosyal medya belediyeciligi”

CHP Genel Baskani Özgür Özel’in bir televizyon programindaki konusmasini elestiren Kurum, “Özgür efendiye televizyonda soru soruyorlar. ‘Siz ittifak kurdunuz mu?’ diyorlar. Bu soru su an milletin merak ettigi soru degil diyor. Cevap vermemek için kiviriyor. Lafi çevirmekte ve algiyi yönetmekte bunlarin eline kimse su dökemez. Bunlarin isi algi ve sosyal medya belediyeciligi. Bana sorduklari sorularin hiçbiri Istanbul’la ilgili degil. Hep baska gündemleri pisirip pisirip Istanbullularin önüne getiriyorlar. 31 Mart’tan sonra biri kapi arkasi iliskilerle es baskanligi görevini birakacak, biri de süresiz olarak tatile gidecek” dedi.

Kaynak: İHA