Kartal'da Yanginda Mahsur Kalanlari Itfaiye Ekipleri Kurtardi

Kartal’da bir apartmanda çikan yanginda mahsur kalanlari itfaiye ekipleri balkondan tahliye ederken, dumandan etkilenen vatandaslar hastaneye kaldirildi.

Kartal'da Yanginda Mahsur Kalanlari Itfaiye Ekipleri Kurtardi
Olay, Petrolis Mahallesi, Inönü Caddesi’nde saat 22.00 siralarinda cadde üzerinde bir apartmanda yasandi. Iddiaya göre, binanin zemin katinda depo olarak kullanilan alana kimligi belirsiz kisilerin ates yakmasi sonucu alevler yükselmeye basladi.

Çikan alevler bir yandan siddetlenerek tüm binaya siçradi. 22 dairelik apartmanda yasayan kisiler dumandan etkilendi. Mahsur kalan bazi vatandaslar balkona çikarak yardim istedi. Çevredeki vatandaslar tarafindan itfaiye ekiplerine haber verildi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayida itfaiye ekibi, polis ekipleri ve saglik ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafindan mahsur vatandaslar balkondan kurtarildi. Dumandan etkilenen ve olay yerinde sinir krizi geçiren bir sahis da saglik ekipleri tarafindan hastaneye kaldirildi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme baslatti.

Apartman sakinlerinden Sabiha Albayrak, "Kapiyi açtik, kara dumanlar vardi. Bogazim yanmaya basladi.

Nefes darligi çektim. Apartman tahliye edildi" dedi.

Kaynak: İHA