Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Ibadetler Daha Iyi Insan Yapmanin Vasitasidir'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Ibadetler hem sükrümüzün bir ifadesi hem de bizi daha iyi Müslüman yapmanin, daha iyi insan yapmanin vasitasidir” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Ibadetler Daha Iyi Insan Yapmanin Vasitasidir'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Il Bulusmalari” kapsaminda geldigi Samsun’da, Il Müftülügü tarafindan 75. Yil Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazi Bulusmasi” etkinligine katilarak sabah namazini kildirdi.

Namazin ardindan cemaate hitap eden Baskan Erbas, Allah’in Kur’an’da sabredenleri müjdeledigine dikkati çekerek, sabrin hem musibetlere karsi hem de iyilikleri, güzellikleri devam ettirmek için gösterilmesi gerektigini söyledi.



Erbas, “Ailene namazi emret” ayet-i kerimesini hatirlatarak, “Hep birlikte Allah’in magfiretine kosalim, çocuklarimizla, gençlerimizle ve sonunda cennete ulasalim insallah. Rabbimiz her birimizi sabredenlerden, sükredenlerden, gönülden imanini her zaman arttiranlardan, yenileyenlerden Allah yolunda maliyla, caniyla harcayanlardan, fakire fukaraya, garip gurebaya sahip çikanlardan ve seher vakitlerinde tövbe edenlerden eylesin insallah” ifadelerini kullandi.

“Namazimiz her türlü kötülükten, hatadan bizleri uzaklastirir”

Nefsin egitiminin ibadetlerle olacagini ve namazin da insanlari bu kötülüklerden alikoyacagini dile getiren Erbas, “Öyle bir namaz kilmaliyiz ki bizi sirat-i müstakimde daim kilsin. Namazimiz her türlü kötülükten, hatadan bizleri uzaklastirir. Ibadetlerin amaci budur. Ibadetler hem sükrümüzün bir ifadesi hem de bizi daha iyi Müslüman yapmanin, daha iyi insan yapmanin vasitasidir” diye konustu.



Mehmetçik ve Filistinliler için dua etti

Diyanet Isleri Baskan Erbas, konusmasinin ardindan, Mehmetçik ve Filistinliler için ettigi duasinda su niyazda bulundu:

“Ilahi Ya Rabbi! Filistin’de, Gazze’de, Dogu Türkistan’da, Arakan’da, Kesmir’de dünyanin çesitli yerlerinde mazlum, magdur kardeslerimiz var, onlara yardim eyle. Ilahi Ya Rabbi! Isgalci zalimlerin bombalari altinda can veren masumlar, bebekler, kadinlar, çocuklar var onlara rahmet eyle. Sehitlere rahmet eyle Ya Rabbi! Ilahi Ya Rabbi! Suraya uzaktan, yakindan toplanmis, el açip sana yalvaran biz mümin kullarini umduklarimiza nail eyle, korktuklarimizdan emin eyle. Gençlerimizi, çocuklarimizi Kur’an’in, Habibin Muhammed Mustafa’nin yolundan ayirma Ya Rabbi! Sirat-i müstakimde daim eyle, azip sapmislarin yolundan uzak eyle Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi, ezanimizi, bayragimizi ilelebet payidar eyle Ya Rabbi! Devletimize, milletimize göz dikmis olan dahili ve harici hainlere firsat verme, bizlere birlik, beraberlik nasip eyle Ya Rabbi! Birlik, beraberlik içerisinde huzurlu bir toplum olusturmayi, yardimlasmayi nasip eyle Ya Rabbi! Peygamber ocagi kahraman ordumuzu, güvenlik güçlerimizi, askerimizi, polisimizi, Mehmetçigimizi terör örgütlerine karsi mücadelelerinde muzaffer eyle Ya Rabbi! Karada, havada, denizde, sinirlarimizin içinde ya da sinirlarimizin ötesinde her veçhile mansur ve muzaffer eyle Ya Rabbi! Zalimleri, zalimlere musallat eyle Ya Rabbi! Ilahi Ya Rabbi! Basta Filistin ve Gazze’deki kardeslerimize zulmeden Israilliler olmak üzere dünyadaki bütün zalimleri Kahhar ismi serifinle kahru perisan eyle Ya Rabbi! Onlara yardim edenleri de kahru perisan eyle Ya Rabbi!”

Diyanet Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti

Diyanet Isleri Baskani Erbas, namazin ardindan, Samsun Valisi Orhan Tavli ve Il Müftüsü Seyfullah Çakir ile 75. Yil Camii altinda bulunan Diyanet Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek, yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA