Buca'da Subat Ayinda 133 Bin Kisinin Sorgusu Yapildi

Izmir’in Buca ilçesinde, polis ekiplerince subat ayi içerisinde 133 bini askin kisinin sorgusu yapildi. Çesitli suçlardan adliyeye sevk edilen 173 süpheli tutuklandi.

Buca'da Subat Ayinda 133 Bin Kisinin Sorgusu Yapildi
Buca Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, subat ayinda ilçede 24 saat esasina göre yaptiklari huzur uygulamalarinda 133 bin 599 kisinin sorgusunu gerçeklestirdi. Yapilan sorgulamalarda 440 aranan sahsin yani sira; uyusturucu madde ticareti ile uyusturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan toplamda 258 süpheli yakalandi. Uygulamalarda çesitli türlerde uyusturucu maddeler ve 34 farkli operasyonlarda ise ruhsatsiz tabancalar ele geçirildi. Uygulamalar ve operasyonlar neticesinde adli makamlara sevk edilen 173 süpheli tutuklandi.

Okul çevrelerinde siki denetim

Ayrica, ilçedeki tüm okullarin önünde ve çevresinde okulla ilgisi bulunmayan, ögrenciler için risk olusturabilecegi degerlendirilen 205 kisiye ekiplerce cezai islem uygulandi. Sahislar okul çevresinden uzaklastirilirken, okul çevrelerindeki 380 umuma açik yer ve park da kontrol edildi.

Vatandaslara çesitli brosürler dagitildi

Yine Buca Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerince; kadinlara "KADES" uygulamasinin tanitilmasi, erkek vatandaslara “KADINA EL KAL-KA-MAZ” brosürleri dagitilirken, Siber Suçlarla Mücadele kapsaminda “Kisisel Verilerin Hukuka Aykiri Olarak Ele Geçirilmesi ve Sosyal Mühendislik” ile ?Narkotik Suçlarla Mücadele kapsaminda "Hiçbir Aile Uyusturucu Bagimliligini Çocuguna Yakistirmaz", “En Iyi Narkotik Polisi Anne“ brosürü dagitildi. Ilçede kurulan standlarda sözlü olarak da yaklasik 3 bin Bucaliya gerekli bildirimler yapildi. Ilçede uygulama ve bilgilendirme çalismalarinin araliksiz sürdürülecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA