Selülit Düsmani Kabak Lifi Hem Mutfakta Hem De Kisisel Bakimda Kadinlarin Gözdesi

Son dönemde kullanimi oldukça artan ‘kabak lifi’ hem mutfakta hem de kisisel bakimda kadinlarin 1 numarali tercihi olma yolunda ilerliyor.

Selülit Düsmani Kabak Lifi Hem Mutfakta Hem De Kisisel Bakimda Kadinlarin Gözdesi
Cildi tahris etmeden ihtiyaci olan bakimi karsilayan kabak lifi, cildin yenilenmesinde, canlanmasinda ve rahatlamasina yardimci oluyor. Uzmanlar, kabak lifinin kan dolasiminin artmasina yardimci olarak cilde canlilik kazandirdigini, vücut ve yüz için ayri ayri kullanilan kabak lifinin selülitlerin gitmesinde de oldukça etkili oldugunu belirtiyor. Mutfakta da oldukça sik kullanilmaya baslanan kabak lifleri, yapay bulasik süngerleri yerine tercih edilmeye devam ediyor.

“Doktor tavsiyesi ve reklamlar sarislari arttirdi”

Kabak liflerine olan ilginin oldukça fazla olduguna deginen esnaf Recai Doganay, “Kabak lifleri sehrimize ülkemizin güney illerinden geliyor. Boyu uzun ince kabaktan elde edilen bu lifler, bulasik süngeri ve kisisel bakim için kullaniliyor. Dogru temizlendigi takdirde bakteri de barindirmiyor. Banyo lifi olarak kullanilmasi selülite iyi gelirken, yüz temizligi için de bulasik süngeri yapmak için de alan oluyor. Lifleri müsterisinin istegine göre dilimleyerek satiyoruz. Dilimler 20 TL’den basliyor, kalinligina göre degisiyor. Uzun kabak lifleri 100 TL’ye kadar satilabiliyor. Bu ürün Samsun’da pek bilinmiyordu. Doktorlarin tavsiyeleri ve TV reklamlari bu ürünlerin bilinirligini arttirdi. Böyle olunca satislar da artti” dedi.

Kaynak: İHA