Manga Grubunun Solisti Ferman Akgül'ün Tazminat Davasina Ret

‘maNga’ grubunun solisti Ferman Akgül’ün, kendisini siyasi bir olusumun içindeymis gibi göstererek linçe maruz biraktiklari iddiasiyla Redd Grubu’nun 2 üyesi ile sanatçi Aylin Aslim’a açtigi manevi tazminat davasinda karar çikti. Mahkeme, Akgül’ün açtigi davanin reddine karar verdi.

‘maNga’ grubunun solisti Ferman Akgül’ün, kendisini siyasi bir olusumun içindeymis gibi göstererek linçe maruz biraktiklari iddiasiyla Redd Grubu’nun üyeleri Dogan Duru ve Günes Duru ile sanatçi Aylin Aslim’a açtigi 300 bin liralik manevi tazminat davasinda karar çikti. Istanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen durusmaya Ferman Akgül ile Redd Grubu’nun üyeleri Dogan Duru ve Günes Duru katilmadi. Durusmada her iki tarafi da avukatlari temsil etti.

Durusmada söz alan Ferman Akgül’ün avukati davanin kabulünü istedi. Davalilar Dogan Duru ile Günes Duru’nun avukatlari ise davanin reddini talep etti.

Davanin reddine hükmedildi

Kararini açiklayan mahkeme, gerekçesi sonradan açiklanmak üzere Ferman Akgül’ün davasinin reddine karar verdi.

Olayin geçmisi

Istanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açilan davaya göre Redd Grubu’nun solisti Dogan Duru, sosyal medya üzerinden sanatçi Ferman Akgül ile ilgili olarak, ‘Teknofestlerde sahneye çikani, pandemide müzisyenler intihar ederken is tutan grubun solistini alkislayan insanlar olmasini geçtim. Yahu siz grupsunuz, biriniz adamin yüzüne tükürmedi mi? Biriniz de sanatçi nedir söylemedi mi? Yuh size be kardesim.. Omurgasiz sürüngen gibi her yerde olmak’ seklinde paylasimlar yapti. Redd Grubu’nun gitaristi Günes Duru da, ‘Çakma rock starlardan biri tanitimi için bir iki milyon alir, vatandas altina yatar’ seklinde paylasim yapti. Diger sanatçi Aylin Aslim ise, “Kaç milyon aldigini bilmem, bilemem. Türk rock camiasi. Kol kirilir yen içinde kalir’cidir. Ama burada bahsedilen kisi yillardir AK Parti ile is birligi yapan Manga’nin solisti Ferman Akgül’dür. Biz on yildan fazla zamandir kara listelerdeyken, bu niye bilinmesin? Her sey bir yere kadar’ seklinde paylasim yapti.

Dava dilekçesinde 3 sanatçinin istikrarli ve sistematik olarak müvekkiline yönelik bir karalama kampanyasi baslattigini belirten Akgül’ün avukati Ufuk Kök, “Müvekkil, 20 yili askin kariyeri boyunca hep sanatçi kimligini ön planda tutmus, hiçbir siyasi olusumun içinde yer almamistir. TOGG ile poz veren müvekkilin bu tanitimdan 2 milyon lira aldigi seklindeki yalan iddialar üzerine de müvekkil linç edilmis, özel hayatinin sinirlari ihlal edilmistir. Üç sanatçinin saldirilari nedeniyle müvekkil ve ailesinin huzur ve sükunu bozulmus, sosyal gelisim çagindaki çocuklari bu durumdan etkilenmis ve sosyal çevrelerinde bu durumdan zarar görme ihtimali söz konusudur. Müvekkil, sosyal medyanin da hedefi haline gelmis, ‘yalaka Manga’, ‘yandas grup’ gibi hakaretlere maruz kalmistir. Üç sanatçinin, kamuoyu önünde halki kin ve düsmanliga tahrik ederek baslattigi linç kampanyasi yüzünden müvekkilin seref ve itibari agir sekilde zarara ugramistir. Bunun korunmasini istiyoruz. Büyük elem ve üzüntü duyan müvekkilin, hedef ve taraf haline getirilerek bir siyasi figür olarak yuftalanmasina ve ayrimciliga ugramasina neden olan davalilarin 300 bin lira manevi tazminata hükmedilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA