Bakan Isikhan Açiklamasi 'Deprem Sonrasi 34 Bine Düsen Adiyaman'daki Sigortali Kisi Sayisi 82 Bine Yükseldi'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Adiyaman’da deprem öncesi 73 bin olan sigortali çalisan sayisinin depremde 34 bine düstügünü, simdi ise 82 bine yükseldigini kaydetti.

Bakan Isikhan Açiklamasi 'Deprem Sonrasi 34 Bine Düsen Adiyaman'daki Sigortali Kisi Sayisi 82 Bine Yükseldi'
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Adiyaman Valiligi ziyaretinin ardindan is adamlari ve sivil toplum kurulusu temsilcileriyle bir araya geldi. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçeklesen toplantida konusan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Adiyaman’da yaralarin hizla sarildigini ve kentin ayaga kalktigini vurguladi.

“Adiyaman’i yeniden ayaga kaldiriyoruz”

Bakan Isikhan, “Hepimizi derinden sarsan o büyük deprem felaketinin üzerinden 1 yil gibi kisa bir zaman geçmis olmasina ragmen, Adiyaman, çalismaya, üretmeye, devam ediyor. Bakan olarak göreve basladiktan sonra ilk ziyaretimi Adiyaman’a yapmistim, hatirlarsaniz. Adiyaman yaralarini sariyor, iyilesiyor, ayaga kalkiyor. Bu süreçte biliyorsunuz felaketin daha ilk saatlerinden itibaren Cumhurbaskanimizin koordinasyonunda tüm kurum ve kuruluslarimizla bizler de sahadaydik. O günden beri de devlet millet el ele, canla basla çalistik, çalisiyoruz. Adiyaman basta olmak üzere deprem illerimizin hiçbirinde vatandasimizi yalniz birakmadik, kimsesiz hissettirmedik. Simdi görüyorsunuz, Cumhurbaskanimizin 1 yil önce sözünü verdigi gibi depremzede vatandaslarimizi tek tek yuvalarina kavusturuyoruz. Yikilan köy evlerimizi, binalarimizi, is yerlerimizi, isletmelerimizi bir bir ayaga kaldirip eskisinden daha verimli, daha aktif bir sekilde çalisma hayatimiza kazandirmaya devam ediyoruz. Bakanlik olarak deprem bölgesi illerimize özel olarak uyguladigimiz Istihdama Dönüs Programi basta olmak üzere diger tesvik ve destekler sayesinde maddi kayiplarimizin telafisini gerçeklestiriyoruz. Bunun en net göstergelerinden birisi de sehrimizin sigortali sayisindaki degisimlerdir” dedi.



“Depremde 34 bine düsen sigortali çalisan sayisini 82 bine yükselttik”

Depremden önce Adiyaman’da Sigortali çalisan sayisi 73 bin idi. Deprem sonrasinda bu rakam 34 bine kadar düsmüstü. Çok sükür bugün, çalisan sayisi bakimindan deprem öncesi rakamlarin da üstüne çiktik. Su anda Adiyaman’daki sigortali çalisan sayisi 82 bindir. Ayrica Adiyaman’da deprem sonrasi kamu hizmetlerini desteklemek üzere 7 bin 856 TYP kontenjani tahsis ettik. Adiyaman’i ayaga kaldirmak için isletmelerimize ve isverenlerimize sagladigimiz yardimlar, destekler bu rakamlarda önemli rol oynamistir. Bu rakamlar önümüzdeki süreçte, yatirimlarimiz arttikça, çalisma hayati tüm unsurlariyla tam anlamiyla düzene girdikçe daha da artacaktir. Bildiginiz gibi bir ayagimiz hep burada oldu. Daha önce de sizlerle yine bir araya gelip sehrimizin talep ve ihtiyaçlari dogrultusunda birlikte çalisma sözü vermistik. Ben buradan, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani olarak her zaman yaninizda ve destekçiniz oldugumu bir kez daha vurgulayarak bu sözümü tekrarlamak istiyorum. Adiyaman’in ekonomisini, çalisma hayatini, ticaretini, üretimini, istihdamini eskisinden çok daha iyi bir hale getirip canlandirmak için hep birlikte çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

Bakan Vedat Isikhan’a, Bakan Yardimcisi Ahmet Aydin eslik etti.
Kaynak: İHA