Akbank Genel Müdürlük Binasinda Yenilikçi Dönüsüm Hareketi Basladi

Akbank, genel müdürlük binasinda kapsamli bir mimari dönüsüm hareketini baslattigini duyurdu. Bankanin köklü ve dinamik yapisini, teknoloji ve yenilik odakli çalisma modelini ve ilkeli ve sürdürülebilir bankacilik anlayisini yansitan bu dönüsümle, Akbanklilara yeni nesil bir çalisma alani sunuluyor.

Akbank Genel Müdürlük Binasinda Yenilikçi Dönüsüm Hareketi Basladi
Akbank, dinamik, yenilikçi, seffaf ve sürdürülebilir bir genel müdürlük merkezi dönüsümü ile bankanin köklü degerlerinin ve vizyoner bakis açisinin bir temsilini insa ediyor. Bu yil tamamlanmasi planlanan mimari dönüsüm projesiyle, banka örnek gösterilecek çalisma alanlarindan birini Türkiye’ye kazandiracak.

Akbank Insan ve Kültür Genel Müdür Yardimcisi Pinar Anapa, “Akbank’ta subelerimizin ve çalisma ofislerimizin mimari dönüsümü, bankamizin kültürünün ve degerlerinin bir yansimasidir. Bu dönüsümün temelinde, seffaf, yenilikçi, is birligine dayali çalisma ortamlari, sanatin ilham verici gücü, teknoloji ve inovasyonun getirdigi olanaklar, sosyal ve insan odakli alanlar ve sürdürülebilirlik ilkeleri yatiyor. Bu bakis açisiyla, önce subelerimizin mimari dönüsümünü gerçeklestirdik ve gelecegin bankaciligini bugünden subelerimizde deneyimlenebilir kildik. Simdi de genel müdürlük merkezimizde Akbanklilarin iyi olma hali ve memnuniyeti, müsteri deneyimindeki kalite ve etkinlik, toplum ve çevre için olusturdugumuz degerler odaginda yeni bir dönüsüme imza atiyoruz. Bu çalismalarimizla bir kez daha gösteriyoruz ki, banka olarak sadece bankacilik hizmeti sunmuyor, ayni zamanda yasami ve is dünyasini sekillendiren bir güç olma yolunda ilerliyoruz” dedi.

Is birligine ve etkilesime açik alanlar

Yapilan açiklamaya göre bankadaki mimari dönüsümle, is birligini ve etkilesimi artiran, birlikte çalismayi, yeni fikirler üretmeyi kolaylastiran alanlar olusturuluyor. Esnek kullanima uygun ve sanat ile zenginlestirilen yeni tasarim, Akbanklilarin üreticiligini destekliyor, daha verimli, ayni zamanda daha keyifli çalisabilmeleri için yeni alanlar sunuyor.

Sanatla ilham veren bir mekan

Uzun yillardir sanatin güçlü destekçisi olan banka, sanati is ortamina entegre ederek Akbanklilara ilham veren bir atmosfer sunmayi hedefliyor. Giristen itibaren göze çarpan sanat eserleri, binanin her kösesinde estetik bir deneyim sunuyor. Bankanin yenilenen binasinda Refik Anadol’un bankaya özel tasarlayacagi bir eseri de bulunacak.

Gelecegin is ortami

Dönüsüm projesinde ileri teknolojiler ve inovasyon önemli bir yere sahip. Tasarlanan alanlar, çagin gereksinimlerine uygun sekilde baglantili teknolojiler ile donatiliyor. Birbirine dijital araçlarla bagli alanlar bankanin merkezinden dünyanin dört bir yaninda profesyonellerle ortak çalisma imkâni sagliyor.

Sosyal ve insan odakli dönüsüm

Akbanklilarin iyi olma halini ön planda tutan banka, bu dönüsüm sürecinde de sosyal alanlara ve ergonomik düzenlemelere özel önem veriyor. Hibrit çalisma modeli ekseninde bankanin ofisleri ev konforuna tasinirken, farkli nesillerin bir arada çalisabilecegi ve sosyallesebilecegi alanlar olusturuluyor.

Ayni zamanda bu alanlarin saglikli yasam tarzini destekleyici olmasi için yüksek hava kalitesi ve uygun sicaklik seviyesinin saglandigi, gün isigindan maksimum seviyede yararlanilan, ergonomik mobilyalarla vücut sagliginin desteklendigi bir çalisma ortami sunuluyor.

Banka, sürdürülebilir bir deger olusturuyor

Banka, tüm çalismalarinda oldugu gibi mimari dönüsüm projesinde de sürdürülebilirligi stratejisinin merkezine aliyor. Tüm süreçlerde geri dönüstürülebilir malzemelerin kullanimina özen gösteriliyor. Sürdürülebilirlik esasli bir dönüsüme imza atiliyor. Ayrica alaninda öncü bir ileri dönüsüm projesi ile de mimari dönüsüm hareketi çocuklarin ve gençlerin gelecegine deger sunan, çevreye ve ekonomiye katki saglayan bir çalisma ile desteklenecek.
Kaynak: İHA