Sehit Mezarlarini Görenler Duygusal Anlar Yasadi

Türk milletinin 1915’te tarihe altin harflerle adini yazdirdigi Çanakkale Zaferi’nin 109. yil dönümü ve 18 Mart Sehitleri Anma Günü’nde Türk bayraklari ile donatilan sehit mezarlari görenlere duygusal anlar yasatmanin yani sira hem gurur verdi hem de yürekleri burktu.

Sehit Mezarlarini Görenler Duygusal Anlar Yasadi
Türk milletinin 18 Mart 1915’te tarihe adini altin harflerle yazdirdigi Çanakkale Zaferi’nin 109. yil dönümü ve 18 Mart Sehitleri Anma Günü çerçevesinde Sakarya’da tören düzenlendi.

Türk bayraklari ile donatilan sehit mezarlari görenlere duygusal anlar yasatmanin yani sira hem gurur verdi hem de yürekleri burktu. Serdivan ilçesinde bulunan Sakarya Sehitliginde saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, çelenk sunumunu, sehitlige karanfil birakilmasi, Sakarya Valisi Yasar Karadeniz’in sehitlik ani defterini imzalamasi, Kur’an-i Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle devam etti. Anma programinda konusan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Sakarya Sube Baskani Mustafa Çolak, “Dünyada Türk adinin duyuldugu andan itibaren bayragimizi dünyanin her noktasina tasiyanlarin 3 kitayi Türk yurdu haline getirenlerin Türklük ugruna bedenini topraga koyduklari gündür bugün. Aziz sehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sirasi bizdedir ve dimdik vazife basindayiz. Bizler bu vatan için canini vermis aziz sehitlerimizin aileleri ve yine bu vatan için bedeninden birden çok uzvunu kaybetmis gazilerimizin haklarini her daim koruyacagimiza söz verdik” dedi.



“Topraklarimizi dün nasil koruduysak bugünde en güzel sekilde korumak asil görevimizdir”

Anma töreninde konusan Sakarya Valisi Yasar Karadeniz, “Sesimizin gökyüzünde ilelebet yankilanmasi için sehit mertebesine yükselen essiz degerlerimizi minnet, rahmet ve saygi ile aniyor sehitler gününü idrak etmenin onurunu yasarken emsali görülmemis bir galibiyet kazanmanin da gururunu hissediyor ve hissettiriyoruz. Bastigin yerleri toprak diyerek geçme tani düsün altinda binlerce kefensiz yatani dizelerinde sehadet serbeti içen degerlerimizin bizlere emanet ettikleri kutsal topraklarimizi dün nasil koruduysak bugünde en güzel sekilde korumak asil görevimizdir. Bu büyük ve essiz zaferin gururunu bizlere yasatan sehitlerimizi unutmadan, milli birlik ve beraberligimizin ehemmiyetini koruyarak gelecek nesillere bayrak bilincini asilamayi, bizi biz yagan degerlerimizi aktarmayi bir borç bilmeliyiz. Çanakkale Zaferi Türk askerinin ruh kudretini gösteren bir misaldir. Isgal kuvvetlerine Çanakkale geçilmez dedirten Anadolu’nun dört bir kösesinde sehit olma arzusuyla cepheye kosarak gögsünü siper ederek aziz milletinin vatan, bayrak ve bagimsizlik söz konusu oldugunda engellerin karsisinda nasil bent olacagini kanitladi tarihe kanli yazilan bir destandir. Bu hissiyatla Çanakkale Zaferi’nin 109. Yil dönümünü gönülden kutluyor, 18 Mart Sehitleri Anma Günü’nde basta Cumhuriyetimizin kurucusu essiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklari bize vatan olmasini ve vatan olarak kalmasini saglayan aziz sehitlerimizi ebediyete giden aziz gazilerimize rahmet, sükran ve minnetle aniyorum” diye konustu.

Öte yandan gerçeklesen anma törenine Vali Yasar Karadeniz, Garnizon Komutani Piyade Albay Ramazan Sedat Bas, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Il Jandarma Komutani Albay Nejdet Karaca, Il Emniyet Müdürü Selçuk Dogus, Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Sakarya Sube Baskani Mustafa Çolak, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Sakarya Subesi Baskani Erol Demir, gaziler, kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA