Zonguldak'ta Av Sezonu Resmi Olarak Kapandi

Tarim ve Orman Bakanligi Zonguldak Sube Müdürlügü, ülke genelinde av sezonunun 3 Mart 2024 tarihinde resmen sona erdigini duyurdu.

Tarim ve Orman Bakanligi Zonguldak Sube Müdürlügü’nden yapilan açiklamada dogal hayatin devamliligi ve zenginlestirilmesi adina yürütülen koruma çalismalarinin önemi vurgulanirken, etkili bir koruma sisteminin ancak toplumun tüm kesimlerinin katilimiyla saglanabilecegine dikkat çekildi. Özellikle avcilar ve avci kulüplerine büyük sorumluluklar düstügünün alti çizilerek, “Bu sebeple yöremizin dogal kaynaklarindan olan yaban hayvanlarinin korunmasi, kollanmasi için basta avcilarimiz ve avci kulüplerimiz ile halkimiza önemli görevler düsmektedir” denildi.

Canlilarin gelecek nesillere saglikli bir sekilde aktarilmasi gerektigine vurgu yapilarak, Kara Avciligi Kanunu ve ilgili komisyon kararlarina uyulmasi gerektigini belirtildi. Yasadisi avcilikla mücadelenin önemi vurgulanarak, toplumun bu konudaki duyarliliginin artirilmasi çagrisinda bulunuldu.

Açiklamada söyle denildi:

“Geçtigimiz av sezonunda avcilarimiz yasaklara uymus ve doga koruma hususunda ne kadar duyarli olduklarini herkese göstermislerdir. Av sezonunun açilacagi Agustos ayina kadar av ve yaban hayvanlarinin üreme, es tutma, yavru büyütme ve erginlesme evrelerini içine alan bu süre zarfinda toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çikarken daha hassas hareket etmesi, av ve yaban hayvanlarinin yavru ve yumurtalarinin toplanmamasi hususunda daha duyarli olmalari, yaban hayvanlarinin yasama alanlarinin korunmasi ve onlarin rahatsiz edilmemesi, ayrica halkimizin herhangi bir yasal islem ile karsilasmamasi için dikkatli olmalari gerekmektedir.”
Kaynak: İHA