Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'un Ulasimini Çile Olmaktan Çikaracagiz'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Metro yatirimlarimizla, altyapi yatirimlarimizla, kavsak düzenlemelerimizle, tünel yatirimlarimizla Istanbul’un ulasimini çile olmaktan çikarmak istiyoruz" dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'un Ulasimini Çile Olmaktan Çikaracagiz'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Bezmialem Vakif Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen iftar programina katildi.

Murat Kurum’u, Bezmialem Vakif Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Av. Osman Develioglu, Bashekim Prof. Dr. Alpaslan Mayadagli ve Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancioglu karsiladi. Iftar programindan önce hastalari ziyaret eden Kurum, saglik durumlari hakkinda bilgi alarak geçmis olsun dileklerini iletti.

“Sizlerle mesai arkadasi olmaktan dolayi her zaman onur duyduk, gurur duyduk”

14 Mart Tip Bayrami’ni kutlayarak konusmasina baslayan Murat Kurum, “Sizler bizim hep beraber çalistigimiz mesai arkadasimiz oldunuz. 5 yillik bakanlik görevi vazifemizde gittigimiz her selde, her afette, depremde sizlerle birlikte mücadele ettik. Sizler yakinlarinizi kaybettiniz ama hüznünüzü içinize attiniz, milletimizin yardimina kostunuz. Çok kiymetli, çok degerli bir vazife görüyorsunuz. Bu anlamda biz sizlerle çalismaktan, sizlerle mesai arkadasi olmaktan dolayi her zaman onur duyduk, gurur duyduk. Iyi ki varsiniz, iyi ki bu ülkenin böylesi güçlü saglik çalisanlari var. Iyi ki bu ülkenin büyümesi için, gelismesi için dertlenen kardeslerimiz var diyorum. Ve tüm saglik çalisanlarimizin 14 Mart Tip Bayrami’ni tebrik ediyorum” dedi.



“150 bin saglik çalisanimizla birlikte günlerce, aylarca kardeslerimizin yardimina kostuk”

En son asrin felaketinde saglik çalisanlari ile birlikte mücadele ettigini dile getiren Kurum, “6 Subat sabahi 04.18’de uyandigimizda 11 ilimizi, 14 milyon vatandasimizi etkileyen depremde, 150 bin saglik çalisanimizla birlikte günlerce, aylarca Malatyali, Elazigli, Hatayli, Adiyamanli Kahramanmarasli, Osmaniyeli, Gaziantepli kardeslerimizin yardimina kostuk. Hastanelerin zarar gördügü, saglik ocaklarinin yikildigi bir zamanda arkadasini, evladini, yakinini kaybeden saglik çalisanlarimizin hizli bir sekilde vatandasimiza yardim elini uzatmak, sifa verebilmek adina acilarini unutup yapmis oldugu çalismalara sahit olduk. Bu çok önemliydi. Iste biz böyle bir milletiz. Zor günlerde bir olmayi, beraber olmayi, tek yürek olabilmeyi bilen bir milletiz” seklinde konustu.

5 yillik Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi döneminde 81 ile 550’yi askin ziyaret gerçeklestirdigini belirten Kurum, “Bu ziyaretlerin bir kismi aylarca, vatandasimizin ihtiyaçlarini gidermek içindi. Simdi ‘Sadece Istanbul’ diyerek, Istanbul’un sorunlarina, Istanbul’un meselelerine odaklanacak ve burada tüm Istanbullularla birlikte kazanip tüm Istanbullularla birlikte çalisacagimiz bir anlayisi insallah 1 Nisan sabahi sergileyecegiz” dedi.



“Istanbul’un ulasimini çile olmaktan çikaracagiz”

Önceliginin Istanbul’daki trafik çilesi olacagini belirten Kurum, “Trafik çilesini gidermek için su anki mevcut 340 kilometrelik metro hattini ilk 5 yil içerisinde 650 kilometreye çikaracagiz. Istiyoruz ki Istanbul’un her bir ilçesine metro gitsin. Metro yatirimlarimizla, altyapi yatirimlarimizla, kavsak düzenlemelerimizle, tünel yatirimlarimizla Istanbul’un ulasimini çile olmaktan çikarmak istiyoruz” diyerek konusmasina devam etti.

“Depremle mücadele etmek ve sehrimizi hazir hale getirmek zorundayiz”

Bir diger önceligin kentsel dönüsüm oldugunu vurgulayan Murat Kurum, “Bunu en iyi saglik çalisanlarimiz bilir. Saglik çalisanlari bizlerle birlikte yapmis olduklari mücadelede en önemli sahittir. Istanbul’umuz bir deprem sehri, bunu bütün bilim insanlarimiz söylüyor. Dolayisiyla burada depremle mücadele etmek ve sehrimizi hazir hale getirmek zorundayiz. Önceligimiz hastanelerimiz, kamu binalarimiz, okullarimiz, üniversitelerimiz. Ardindan okullarimizdaki o bilinçlendirme. Depremle beraber yasama anlayisiyla birlikte depremle ilgili dönüsümü de gerçeklestirmek zorundayiz” dedi.



“Deprem dönüsümü bu ülkenin beka meselesi”

Istanbul’da tek bir riskli yapi kalmamasi için çalisacaklarini sözlerine ekleyen Kurum, “Tek bir riskli yapi kalmasin ki biz ayni acilari bir daha yasamayalim istiyoruz. Son bir asirda yasadigimiz, 130 bini askin canimizi topraga verdigimiz acilari bir daha yasamamak için deprem dönüsümünü gerçeklestirmek durumundayiz. Çünkü deprem dönüsümü bu ülkenin beka meselesi. Bu sehrin gelecek meselesi. Hep söylüyoruz, terörle mücadele kadar önemli bir mesele. O yüzden burada bu konuyu siyaset üstü görelim. Siyaset üstü bir bakis açisiyla yaklasalim. Elazig’da, Malatya’da, Izmir’de, Kastamonu’da, Rize’de, Bartin’da nasil yaptiysak, en son asrin felaketinde 3 ayda 180 bin konutun insasina nasil basladiysak, Istanbul’da da ayni anlayisla gece gündüz çalisacagiz. Istanbul’umuzu depreme dirençli hale getirecegiz” seklinde konustu.



“8 tane ‘Hasta Yakini Konaklama Merkezleri’ni insa edecegiz”

Bezmialem Vakif Üniversite’sinin büyük bir kisminin bu yil sonu tamamlanacaginin altini çizen Kurum, “Gençligimiz, doktorlarimiz, saglik çalisanlarimiz burada çok daha güvenli bir sekilde hastalarimiza bakacak. Deprem esnasinda 7 gün 24 saat bu hastanemiz faaliyet gösterecek. Yine hastanelerimizin yakinlarina hasta yakinlarinin konaklayacagi 8 tane ‘Hasta Yakini Konaklama Merkezleri’ni insa edecegiz. Istanbul Büyüksehir Belediyesi olarak tüm masraflarini biz karsilayacagiz. Afet esnasinda da saglik çalisanlarimiza hizmet verecek” dedi.



“Kendi gelecegimizi degil Istanbul’un gelecegini düsünecegiz”

Hiçbir zaman iftiralarin, bahanelerin, dedikodularin arkasina siginan bir anlayisiyla baskanlik yapmayacagini sözlerine ekleyen Kurum, “Her zaman milletin yaninda olan, her zaman zor gününde milletin elini tutan ve millet bizi nerede görmek istiyorsa orada olan anlayisla bu hizmetleri yapacagiz. Istanbul ile ilgilenecegiz. Kendi gelecegimizi degil Istanbul’un gelecegini düsünecegiz. Hep birlikte Istanbul’un gelecegini insa edip, ‘Türkiye Yüzyili’nda parlayan Istanbul’u hep birlikte o güzel yarinlara kavusturacak adimlari atacagimizi buradan ifade ediyor ve saglik çalisanlarimizin 14 Mart Tip Bayrami’ni tebrik ediyorum" diyerek konusmasini tamamladi.
Kaynak: İHA