Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi '22 Bin 234 Operasyonda 817 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Göreve geldigimizden beri toplam 22 bin 234 operasyonda 817 terörist etkisiz hale getirildi. Istanbul’da 283 sehir operasyonda ise 87 terörist etkisiz hale getirilmis" dedi.

Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi '22 Bin 234 Operasyonda 817 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Istanbul Ticaret Odasi’nin Mart ayi toplantisina katildi.

Toplantida Bakan Yerlikaya’ya Ticaret Odasi Baskani Sekib Avdagiç, ticaret odasi üyeleri ile is insanlari eslik etti.

“Onlari yakalayip nefeslerini kesip, diz çöktürüp adalete teslim etmekte kararliyiz”

Programda konusan Bakan Yerlikaya, göreve geldigi günden itibaren yaptigi operasyonlarla ilgili bilgi vererek, "1 Haziran-12 Mart yani göreve geldigimizden beri kirsalda yapilan operasyonlar, sehir operasyonlari toplam 22 bin 234 operasyonda 817 terörist etkisiz hale getirildi.

Tüm detaylar var. Istanbul’da 283 sehir operasyonda 87 terörist etkisiz hale getirmis. Yurt disina da kaçsa yerin dibine de girse, gökyüzüne ayada gitse bu milletin destegi ve duasi ile bizim üzerimizde oldugu müddetçe onlari yakalayip nefeslerini kesip, diz çöktürüp adalete teslim etmekte kararliyi” dedi.



“Gri listeden ilk biz çikacagimizi ümit ediyoruz çünkü yapmamiz gereken tüm her seyi yaptik”

Türkiye’nin gri listeden çikacagini söyleyen Bakan Yerlikaya, "Gri listenin alt parametre olarak kirk maddesi var, biz geldigimizde dördü kalmisti, 3’ü Içisleri, 1’i Adalet Bakanliginda. Bunlarin tamamini bitirdik biz. Tabii bu yaptigimiz, birazdan yapacagimiz organize suç örgütleriyle ilgili, diger bu finansmanla ilgili yapilanlarin her biri sadece bunlari siz görmüyorsunuz ki tüm dünya bunu izliyor, onlar da görüyor, söylüyorlar. Bunlarla ilgili yurtdisi basininda çok enteresan kalemler yazi yaziyor ve bütün bunlar öyle olumlu bir tesir yapiyor ki Nisan ayinda, Mayis’in ilk haftalarinda bu komisyon gelecek yerinde son degerlendirmesini yapacak ve Haziran’in ilk haftasinda da gri listeden ilk biz çikacagimizi ümit ediyoruz. Çünkü yapmamiz gereken tüm her seyi yaptik. Eger Mehmet Simsek Bakanimizin da ifade ettigi gibi ’halen’ diye bir karar aliyorlarsa bu da bizimle ilgili siyasi bir durusla ilgilidir ki biz öyle bir sey yapacaklarina da ihtimal vermiyoruz, vermek istemiyoruz" seklinde konustu.



“Gri listenin olumlu hale gelmesinin en önemli sebeplerinden birisi finansmanla ilgili uygulamamiz”

Terörün finansman kaynagi olan uyusturucuya yapilan operasyonlarin detaylarini paylasan Bakan Yerlikaya, “Yurtdisinda suç islemis, 10 ay içerisinde simdilik 377 sahis yakalandi. Bunlarda burada suç isledigi netse önce diyoruz ki bu millet senden hakkini alacak. Kim istedi seni diyoruz? Istedigi ülkeye teslim ediyoruz. Gri listenin olumlu hale gelmesinin en önemli sebeplerinden birisi finansmanla ilgili uygulamamiz. Zehir tacirlerinde baronundan en büyügüne kadar sokakta daha dün is baslamis, fisekçi, torbaci biz buna ar cephesi diyoruz. Ar cephesi ile ugrasmak benim isim, bizim isimiz. Esrardan sentetik kenevire varana kadar toplam 114 tondur. Adet olarak sayilanlar bilançomuzda 38 milyon adet, kök olarak da 155 milyon kök. Mal varligina karsi olan suç yüzde 20 düstü. Her 10 olaydan biz kisilere karsi islenen suçlarda aydinlatma oranimizi bu kadar düsürebildik. Cinayette aydinlatma oranimiz yüzde 99’un üstünde, yüzde 99 buçuk” ifadelerini kullandi.

“2 buçuk yil sonra Vatan’daki ve en az 20’ye yakin binanin hepsi buraya gelecek”

2 buçuk yil sonra Istanbul Emniyeti’nin yeni yerine tasinacagini söyleyen Bakan Yerlikaya, “Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimizla oturduk, protokol yaptik. Ihale süreci devam ediyor. 2 buçuk yil sonra Vatan’daki ve en az 20’ye yakin binanin hepsi Hasdal’da yapilan yeni emniyet binasina gelecek. Biz Türkiye Yüzyili’nda, huzurun yüzyilinda Türkiye’nin huzuru Istanbul’dan baslar sözümüzle bu mekani sizlerin de sahitliginde açmak bizlere nasip olsun. Bizim ülkemizdeki düzenli göçmen sayisi 4 milyon 505 bin, Suriyeli ikamet izinli, uluslararasi koruma, bu da Istanbul 1 milyon 91 bin” diye konustu.

Kaynak: İHA