'Eros' Isimli Kediyle Ilgili Davadan Çikan Karara Tepki

’Eros’ isimli kediyle ilgili davada sanik hakkinda çikan serbest birakilma kararinin ardindan hayvanseverler basin açik açiklamasi yaparak tepki gösterdi.

Yilbasi gecesinde, Istanbul’da öldürülen Eros isimli kedinin kamu davasinda sanik Ibrahim Keloglan hakkinda 3 yil hapis cezasi verilmisti. Sanik hakkinda mahkemenin iyi hal indirimi uygulamasinin ardindan sanigin cezasi 2,5 yila indirilerek hakkinda yurt disina çikis yasagi ve adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasi karari verildi.

Bu kararla birlikte sanik serbest kaldi. Bu karara tepki göstermek için hayvan haklari savunuculari Sakarya Caddesi’nde bir basin açiklamasi gerçeklestirdi.

Yapilan açiklamada, Eros’u 6 dakika boyunca tekmeleyerek öldüren sahsin hapis cezasi almasinin bir emsal karar olmasinin beklendigi belirtilerek söyle denildi:

“Solugumuz tutuk, ellerimiz kenetli bu ani bekledik. Eros’a söz vermistik. Adaleti saglayacaktik. Olmadi. Sistem Eros’un katiline iyi hal indirimi verdi. Eros’u öldürdükten sonra köye gidip hayvan beslemesi bir fail aklayici olarak kullanilarak katil serbest birakildi. Bu ülkede bir kedinin 6 dakika boyunca tekmelenerek öldürülmesinden utaniyoruz. Kedi katilinin hapis cezasi almayip üzerine iyi hal indirimi verilmesinden utaniyoruz."

Açiklamanin devaminda, Hayvanlari Koruma Kanununda hayvanlarin satisinin yasaklanmadiginin alti çizilerek, "Can dediginiz hayvanlari sahipli sahipsiz diye ayirarak Eros’a sahipsiz dediginiz için utaniyoruz. Her hayvan kendi hayatinin öznesidir. Mal degil candir ve hiçbir hayvan cinayetinin iyi hali olmaz kadin cinayetlerinde de iyi hal olmayacagi gibi. Ne kravat indirimlerinizi ne de pismanliklarinizi kabul ediyoruz. Telafisi olmayan seyin iyi hali olmaz” ifadelerine yer verildi.

Basin açiklamasinin ardindan hayvanlar için oturma eylemi yapildi.
Kaynak: İHA