Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ilber Ortayli Üniversitelilerle Bir Araya Geldi

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ilber Ortayli, Cumhuriyetin 100. Yil Etkinlikleri kapsaminda düzenlenen “Iletisim Penceresinden 100 Yil” seminerinde üniversitelilerle bir araya geldi.

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ilber Ortayli Üniversitelilerle Bir Araya Geldi
Istanbul Üniversitesi (IÜ) Iletisim Fakültesi tarafindan Cumhuriyetin 100. Yil Etkinlikleri kapsaminda “Iletisim Penceresinden 100 Yil” semineri düzenlendi.

Seminerin konugu ise Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ilber Ortayli oldu. Seminere farkli fakültelerden ögrenciler ve akademisyenler de katildi.

Iletisim Fakültesi Amfi A sinifinda gerçeklestirilen seminerin moderatörlügünü Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Seçkin Özmen yapti.

Prof. Dr. Ilber Ortayli’nin basin tarihi hakkinda konusmasiyla baslayan etkinlik, tesekkür plaketi verilmesinin ardindan ögrencilerin sorulariyla sona erdi. Gazetelerin tarih sahnesindeki ilk görünümünü hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Ortayli, bu dönemdeki gazetelerin içerdigi egitim fonksiyonuna vurgu yapti. Istanbul’da çikan farkli dillerdeki gazeteler ve son dönemdeki mevcut tiraj sorunu gibi pek çok konuda da açiklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ortayli, ögrencilerin sorularini yanitladi

Prof. Dr. Ortayli, kendisine yöneltilen bir soru üzerine basili gazetelerin gelecegi hakkinda konustu.

“Gazeteler eskidi” düsüncesine katilmayan Prof. Dr. Ortayli, fiziksel gazetelerin hiçbir durumda yok olmayacagini dile getirerek Türkiye’deki gazetelerin nitelik bakimindan eksik olduguna vurgu yapti. Prof. Dr. Ortayli, son dönemde basili gazete okunma oranlarinin düsük olmasi konusunda ise, “Aslinda kagidin kullanilmamasindan memnunum çünkü agaçlar gidiyor ama gazete yasar” ifadelerini kullandi. Tesekkür plaketi verilmesinin ardindan son bulan programda Prof. Dr. Ortayli, ögrencilerin fotograf ve imza isteklerini geri çevirmedi.
Kaynak: İHA