Baskan Saygili Açiklamasi 'Kirikkale Savunma Sanayisinde Türkiye'nin Merkezi Olacak'

Kirikkale Belediye Baskani Mehmet Saygili, Kirikkale’nin savunma sanayisinde Türkiye’nin merkezi olacagini belirtti.

Baskan Saygili Açiklamasi 'Kirikkale Savunma Sanayisinde Türkiye'nin Merkezi Olacak'
Disisleri Bakani Hakan Fidan’in katildigi iftar programinda konusan Kirikkale Belediye Baskani Mehmet Saygili, Kirikkale’nin savunma sanayisinde Türkiye’nin merkezi olacagini vurguladi. Bakan Fidan’in kendisine ve partisine destek vermek için Kirikkale’ye geldigini ifade eden Saygili, sehrin belediye olusunun 85’inci yil dönümü oldugunu söyledi.

Saygili, Kirikkale’nin Makine Kimya fabrikalarinin kurulmasiyla olusan bir sehir oldugunu aktardi.

Kirikkale’nin nüfusuna göre en fazla sehit veren bir il oldugunu hatirlatan Saygili, "Roketsan ve silah organize sanayi bölgesi yatirimiyla Sayin bakanimizin bu konuda bize vermis oldugu destek için tesekkür ediyorum. Kirikkale en fazla nüfusuna göre en fazla sehit veren ildir. HADEP binasinin olmadigi bir il. 15 Temmuz’da meydana ilk inen sehir. Bunlarin hepsi bizim onur ve gurur kaynagimiz. Sizlerle de çok büyük bir gurur duyuyoruz. Tüm dünyaya güçlü Müslüman ülkenin nasil oldugunu durusunuzla gösterdiniz Sayin bakanim. Basta liderimiz Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere sizin özellikle mazlumlarin yaninda yer almaniz ve diklenmeden dik durusunuzla tüm Türkiye gögsünü gere gere dünyanin her yerinde ’Ben Türküm’ diyor. Bu onuru bu serefi bizlere yasattiginiz için sizlere ne kadar tesekkür etsek azdir" diye konustu.

AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan ise destek ziyareti için Kirikkale’ye gelen Disisleri Bakani Hakan Fidan’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA