AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Bitlis Birligimizin Kalelerinden Biridir'

AK Parti’nin IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Bitlis birligimizin kalelerinden biridir. Bizler bu kaleyi ebediyen koruyacagiz. Bu kale asla düsmeyecek. Hiç kimse aramiza giremeyecek, hiç kimse bizi ayristiramayacak” dedi.

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Bitlis Birligimizin Kalelerinden Biridir'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Bagcilar’da düzenlenen ’Bitlis Iftar Sofrasi’ programinda vatandaslarla bir araya geldi. Programa Murat Kurum’un yani sira Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Vedat Demiröz, Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoglu ve çok sayida vatandas katildi.

Programda ilgiyle karsilanan Kurum vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi da çektirdi.

“Bitlis birligimizin kalelerinden biridir”

Programda konusan Kurum, "Bitlis alimleriyle, siyasetçileriyle, bürokratlariyla, is insanlariyla ve sanatçilariyla medeniyet tarihimizde müstesna bir yere sahiptir. Bitlis’in kadim ilçesi Ahlat. Anadolu’daki ilk baskentlerimizden biri. Bin yil önce yüreklerimizi, gönüllerimizi Ahlat’ta birlestirdik; birligimizi, kardeslik hukukumuzu Ahlat’ta insa ettik. Bitlis birligimizin kalelerinden biridir. Bizler bu kaleyi ebediyen koruyacagiz. Bu kale asla düsmeyecek. Hiç kimse aramiza giremeyecek, hiç kimse bizi ayristiramayacak. Sizler Bitlis’in dört bir yanindan buraya geldiniz, burayi, Aziz Istanbul’umuzu vatan bildiniz, memleket bildiniz, bu sehre deger kattiniz, bu sehri güzellestirdiniz. Bitlis bugüne kadar daima bizim yanimizda oldu, bize destek oldu, güç ve kuvvet verdi. Biz sizlerle birlikte nice zorluklari astik, nice engelleri hep birlikte kat edip bu yollari astik. Sizlerin destegiyle, IBB Baskani sizler için çalisiyor, sizler için çabaliyor olacak. Saraçhane benim makamim olmayacak, sizlerin makami olacak, Istanbullularin makami olacak” dedi.



“Bu sehrin derdine derman olmak için 1 Nisan’i bekliyoruz”

Bitlis’te yapilan çalismalardan bahseden Kurum, "81 ilde 365 bin konut dönüstürmüs, 46 bin afet konutu yapmis, sadece Istanbul’da 173 bin afete dirençli yuvalar insa etmis bir kardesinizim. Iste Bitlis’imizde Ulu Cami ve kale etrafini da içerisine alan dere güzergâhini Bitlik Deresi’ni bastan asagi yeniledik. Hepiniz muhakkak görmüssünüzdür. Burada yeni bir kültür aksi olusturduk. Bitlis’imizin tarihi güzelliklerinin, 5 minaresinin özgürlügüne kavustugu, medreselerinin, camilerinin gün yüzüne çiktigi bir çok eser yaptik. Bitlis’e 5 bin sosyal konutla birlikte okul ve park yaptik. Millet bahçelerimizi Bitlis’in hizmetine sunduk. 1 Nisan’da Istanbul’umuzda da kentsel dönüsümü baslatacagiz. Biz dertliyiz kardeslerim. Biz bu sehri, Istanbul’u çok seviyoruz. Biz bu sehre kalpten bagliyiz. Bu sehrin insaniyla, Istanbullu kardeslerimizle gönül baglarimiz var. Tek bir insanimizin kilina zarar gelsin istemeyiz. Tek bir insanimizin incinmesini istemeyiz. Biz bu dert ile, bu sevda ile, Istanbul askiyla yollara düstük. Yaklasik 70 gündür Istanbul’umuza hizmet etmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Vatandaslarimiz için projelerimizi gelistirmenin hayaliyle çalisiyoruz. Bu sehrin derdine derman olmak için 1 Nisan’i bekliyoruz” seklinde konustu.



“5 yilda birakin hizmet yapmayi burada yasamayi bir külfet haline getirdiler”

“Istanbul’da 5 yilimizi koparip aldilar” sözleriyle mevcut IBB yönetimini elestiren Kurum, “Mevcut IBB yönetimi 650 bin konutumuzu, deprem tedbirlerini gereksiz gördü. Ama biz haziriz! Elimizden geldigince, gücümüzün yettigince Istanbul’u depreme hazirlayacagiz. Birileri gereksiz görse de 650 bin konut ile Istanbul’umuzu depreme hazirlayacagiz. Mevcut IBB yönetimi 5 yilda tek bir metro ihalesine çikmadi. Birakin yeni metro yapmayi yapilmis olan metro hatlarimizi durdurdular. Üzerine hafriyat döktüler. Karayolu tünelimize beton dökerek tarihe geçtiler. Ulasim noktasinda yaptiklari sadece 8 kilometre. Biz metro uzunlugunu ilk 5 yilda 650 kilometreye çikaracagiz. Karayolu tünelleri, metrobüs, metro seferlerini ve otobüs sayilarini arttiracagiz. Istanbul’umuzu trafik çilesinden tamamen kurtaracagiz. Istanbul’da 5 yilimizi koparip aldilar. 5 yilda birakin hizmet yapmayi burada yasamayi bir külfet haline getirdiler. Bizim anlayisimizda ayristirmak yoktur. Bizim anlayisimizda bu ülke topraginda yasayan her bir kardesimiz esittir” ifadelerine yer verdi.

“Milletimiz çalisanla çalismayani, eser üretenle üretmeyeni birbirinden ayiracaktir”

Murat Kurum, sözlerini su sekilde sonlandirdi:

“Ben inaniyorum ki, milletimiz çalisanla çalismayani, eser üretenle üretmeyeni birbirinden ayiracaktir. Kadinlari esit görmeyenle tüm kadinlara esit ve adil hizmet edeni birbirinden ayiracaktir. Istanbul’un bütçesini reklamla çarçur edenle depreme, kentsel dönüsüme harcayani birbirinden ayiracaktir.”
Kaynak: İHA