Yaren Leylek Ile Balikçi Adem'in Arasina Nazli Girdi

Son 13 yildir çiktigi her göç yolculugunda Bursa’daki kayikçi dostu Adem amcayi unutmayan Yaren leylek bu yil esi Nazli ile birlikte geldigi Eski Karaagaç köyündeki yuvasinda günesli havanin tadini çikariyor.

Yaren Leylek Ile Balikçi Adem'in Arasina Nazli Girdi
Esi Nazli ile birlikte günes banyosu yapan Yaren’e göldeki kayigindan bakan Adem amca elinde baliklarla Yaren’in kayigina konmasini bekliyor.

Türkiye’yi, Avrupa Leylek Köyleri Birligi’nde temsil eden tek köy olan Bursa’nin Karacabey ilçesi Eskikaraagaç köyünde balikçi Adem Yilmaz ile Yaren leylegin dostlugu, milyonlar tarafindan ilgiyle takip edilen hikayeye dönüstü. Son 12 yildir her göç zamani geldigi köyde, Adem Yilmaz’in kayigina konan Yaren, bu yil da geldi.

Adem ile Yaren’in arasina Nazli girdi

29 Subat’ta, Eskikaraagaç’a gelen Yaren leylek, her yil oldugu gibi bu yil da balikçi Adem Yilmaz’in kayigina konup, beklenen görüntüleri verdi. Ancak bu yil Yaren’den 7 gün sonra esi Nazli da Eskikaraagaç’a geldi. Yaren ile Nazli Karaagaç köyündeki yuvalarinda bulustu. Ne olduysa Nazli’nin köye gelisinin ardindan Adem amca ile Yaren leylegin arasina kara kediler girdi. Nazli ile vakit geçirmeyi tercih eden Yaren leylek esinin yuvaya gelmesinin ardindan Adem amcanin kayigina ugramaz oldu. Son 4 gündür her sabah göle açilip elinde balikla yarenin kayiga konmasini bekleyen Adem amca her seye ragmen israrli bekleyisini sürdürüyor.

Yaren ve Nazli’nin yuvadaki günes keyfi drone ile görüntülendi

Uzun bir aranin ardindan Eski Karaagaç köyündeki yuvada bulusan Yaren ve Nazli’nin mutluluklari gözlerinden okunurken bu güzel anlari Adem Amca’da göldeki kayigindan izledi. Adem amca Yaren ve Nazli belki açtir balik yemek isterler diye son 4 gündür her sabah göldeki yerini aliyor ancak yol yorgunu 2 leylek yuvalarindan pek ayrilmiyor. Çaresiz Adem Amca da elinde baliklarla gölden onlari izliyor.

Yaren sayesinde köy ihya oldu

Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri Birligi’nde temsil eden tek köy olan, Karacabey ilçesindeki Eskikaraagaç Leylek Köyü, yerlesik leyleklere de ev sahipligi yapiyor. ’Yaren Leylek ve Adem Amca’nin hikayesi dogaseverler tarafindan da ilgiyle takip ediliyor. 2019’da Karacabey Belediyesi’nin katkilariyla, yönetmen Burak Dogansoysal tarafindan filme alinan Adem Amca ve Yaren leylegin hikayesi Prag Film Ödülleri’nde ’En Iyi Belgesel’ ödülünü kazandi. Geçen yil ise Karacabey Belediyesi, Balikçi Adem ve Yaren Leylek’in anitini yaptirip, hikayenin köy meydaninda ölümsüzlesmesini sagladi. Yaren Leylek ve Adem Amca’nin hikayesi, köyde turizm hareketliligini de beraberinde getirdi. Hikayeyi duyan ve leylekleri yakindan görmek isteyen dogaseverler, her yil Bursa’nin Karacabey ilçesindeki Eskikaragaç Leylek Köyü’nü ziyaret eder oldu. Yaren Leylek ve esinin bulundugu yuva www.yarenleylek.com adresi üzerinden 7 gün 24 saat canli yayin ile izlenebiliyor.
Kaynak: İHA