KKTC'de 'Yolsuzluk Ve Sahte Diploma' Sorusturmasinda Tutuklanan Eski Bakan Dürüst Tutuksuz Yargilanacak

Kibris Saglik ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ndeki (KTSÜ) “sahte diploma ve yolsuzluk” skandaliyla ilgili tutuklanan okulun mütevelli heyeti baskan yardimcisi, eski bakanlardan Kemal Dürüst, 400 bin TL kefaletle tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

KKTC'de 'Yolsuzluk Ve Sahte Diploma' Sorusturmasinda Tutuklanan Eski Bakan Dürüst Tutuksuz Yargilanacak
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Kibris Saglik ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSÜ) bir süre önce baslatilan sahte diploma ve yolsuzluk sorusturmasi devam ediyor. Sorusturma kapsaminda 22 Subat’ta tutuklanan okulun mütevelli heyeti baskan yardimcisi, eski bakanlardan Kemal Dürüst, yeniden hakim karsisina çikarildi. Mahkeme, 4 kefilin birer milyon TL’lik senet imzalamasi ve 400 bin TL kefaletle Dürüst’ü tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakti. Mahkeme Dürüst’ün yurt disina çikisini yasaklarken, 2 haftada bir karakola imza vermesine hükmetti. Mahkeme ayrica Dürüst’ün kimlik ve seyahat belgelerine de el konulmasini emretti.

Dürüst’ün avukati Doga Zeki, talebe itirazlari olmadigini kaydederek, müvekkili hakkinda yapilan tüm iddialari reddettiklerini yineledi.

Ne olmustu?

Siyasi yasami boyunca üç kez Milli Egitim Bakanligi yapan Kemal Dürüst, mütevelli heyeti baskanvekili oldugu üniversiteye kendi sirketine ait iki araziyi 36 bin dolara kiraladigi, esinin talebi üzerine okulun hesabindan 34 bin TL kullanilarak bir çiftin dügünü için basdiç siparis ettigi iddia edilmisti. Dürüst’ün 6 farkli sirkete ait 19 fatura ile üniversiteye mal ve hizmet satmis gibi göstererek toplamda 926 bin 286 TL’yi sahtekarlikla temin ettigi de ileri sürülmüstü.
Kaynak: İHA