Israfa Karsi Gelistirdikleri Uygulama 3'Üncü Oldu

Tekirdag’da liseli gençlerin israfa karsi gelistirdikleri uygulama Istanbul Avrupa Bölge 3’üncüsü ödülünü aldi.

Israfa Karsi Gelistirdikleri Uygulama 3'Üncü Oldu
Tekirdag’da Sosyal Bilimler Lisesi ve Ebru Naim Fen Lisesi ögrencilerinin, dijital dönüsüm ve sürdürülebilir bir gelecegi insa etmek için gelistirdikleri mobil uygulama 3. oldu. Uygulama sayesinde ögrenci, ögretmen ve idarecilerin kagit israf etmeden islem yapiyor.

Okulda TÜBITAK Danisman Ögretmeni Selçuk Daloglu, pansiyonda kalan ögrencileri tarafindan hazirlanan projenin dijital dönüsüm ve sürdürülebilirligi esas aldigini ifade etti.

55. kez düzenlenen yarismada projelerinin ilk yüz içerisinde yer aldigini ifade eden Daloglu, Istanbul Teknik Üniversitesi’nden davet alan projelerinin degerlendirmeler sonucunda Istanbul Avrupa Bölge 3.sü ödülünü aldigini söyledi.



Daloglu, projeyi 1 yil içerisinde gelistirdiklerini ifade ederek, "Iklim degisikliginin etkisiyle bu tür projelerin önemi daha da artiyor. Özellikle toplu yasanilan yerlerde özellikle pansiyonlarda dijital dönüsümün önemi artmakta. Biz pansiyonumuz da kagit israfinin önüne geçmek, ögrencilerimizin sürdürülebilirlik kapsaminda bilinç düzeyini, duyarliliklarini arttirmak amaciyla projeyi hazirladik" dedi.

12. sinif ögrencisi Bora Saltik, mobil uygulamaya Yesil Pansiyon (YEP) ismini verdiklerini, uygulamanin kagit, zaman ve is yükünü azalttigini söyleyerek, "Çevresel sürdürülebilirligin en temel amaçlarindan biri olan dijital dönüsümü saglamak amaciyla yapildi. Mobil uygulamanin yazilimini tamamen kendimiz ögrenip, tasarladik. Pansiyonda yilda 6 bin kagit israf ediliyor. Mobil uygulamamiz sayesinde bu israfi neredeyse sifira indiriyoruz. Pansiyonda kagit kullanilarak yapilan islemler artik mobil uygulamayla yapiliyor" diye konustu.

Okulda 11. sinif ögrencisi Ahmet Öztürk ise mobil uygulamayi tüm ögrencilere duyurmaya basladiklarini, teknoloji ile israfin önüne geçmenin önemli oldugunu söyledi.

Öztürk, mobil uygulamayi Türkiye’de örnek olacak sekilde gelistirmeyi amaçladiklarini belirtti.

Kaynak: İHA