Baskan Çolakbayrakdar, 'Gelecege Tasiyacak Projelerimizle, Kocasinan'a Çag Atlatacagiz'

Kocasinan Belediye Baskani ve Baskan Adayi Ahmet Çolakbayrakdar, AK Parti Kocasinan Mart Ayi Ilçe Danisma Meclisi Toplantisi’nda projelerini anlatti. TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’in katildigi programda konusan Baskan Çolakbayrakdar, gelecegin Kocasinan’da sekillenecegini söyledi.

Baskan Çolakbayrakdar, 'Gelecege Tasiyacak Projelerimizle, Kocasinan'a Çag Atlatacagiz'
AK Parti Kocasinan Mart Ayi Ilçe Danisma Meclisi Toplantisi, Kayseri Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Toplantiya, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekili Saban Çopuroglu, Ticaret Bakan Yardimcisi Mahmut Gürcan, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm, AK Parti Kadin Kollari Baskani Meral Kosar, AK Parti Kocasinan Ilçe Baskani Selçuk Melekoglu, yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluslari, oda baskanlari, meclis üyeleri, mahalle temsilcileri, muhtarlar ve partililer katildi.

Programin açilis konusmasini yapan AK Parti Kocasinan Ilçe Baskani Selçuk Melekoglu, Baskan Çolakbayrakdar’in yaptigi projeler sayesinde vatandaslarin büyük teveccühünü aldiklarini belirterek, hizmetlerden dolayi Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.

“Kocasinan esittir Ahmet Çolakbayrakdar’dir”

AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm ise programa yogun ilgi gösteren teskilata tesekkür ederek, “Kocasinan esittir Ahmet Çolakbayrakdar’dir. Belediye baskanimizin Allah yolunu açik etsin” dedi.

“Kocasinan’imiz, yüz akimiz olan konum ve duruma eristi”

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise gece-gündüz demeden vatandaslarin güvenine layik olmak için durmadan çalistiklarini belirterek, “Kayseri’miz büyüdü, gelisti ve güzellesti. Kocasinan’imiz ayrica yüz akimiz olan konum ve duruma eristi. Ilçede yasayan kardeslerimiz, çok degerli Ahmet kardesimizin projeleriyle bulustu ve bulusmaya devam ediyor. Bir dönem gecekondularla kusatilmis bir sehirden bir dönem sayisi 5’i geçmeyen parkiyla bilinen sehirden örnek sehir haline geldi” seklinde konustu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Saban Çopuroglu da Kayseri Hizli Tren ve diger Ankara’da yürüttükleri çalismalar hakkinda bilgi aktardiktan sonra Kayseri’ye yapilan hizmetlerden dolayi da Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da IHA, SIHa, TIHA, ANKA, gemiler, toplar, hafif silahlar gibi ürünleri artik Türkiye’nin yaptigini ve ihraç ettigine dikkat çekerek, “Yapamazsiniz, edemezsiniz diye bir koro vardi. Çatlasalar da patlasalar da uçagimizi da tankimizi da hepsini yapacagiz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Baskan Çolakbayrakdar, yeni dönemde sehre çag atlatacak, vizyon projelerini 7 ana konu basliklariyla slayt gösterisi esliginde anlatti.

“Hedefimiz, gelisim odakli deger üreten bir Kocasinan’dir”

Iklim degisikligi nedeniyle ortaya çikan olumsuzluklara karsi tabiatin yesil dokusunun korumadan geçtigini altini çizen Baskan Çolakbayrakdar, “Iklim degisiklikleri, kuraklik, atiklar ve canlilar olmak üzere bunlarin hepsi bir bütün olarak çevreyi kapsiyor. Bu noktada 5 yil içerisinde 1,5 milyon metrekare alani kapsayan ve yaklasik 200 noktada park yapmayi hedefliyoruz. Sehrin merkezinde ve merkeze yakin yerlerde agaçlandirma çalismalari ile 3,5 milyon metrekare orman alanini Kayseri’mize kazandiracagiz. Toplamda 5 milyon metrekare yesil alan kazandirmis olacagiz. Binlerce insanin yürüdügü ve çevrenin daha nitelikli olmasi için Düvenönü, Istasyon, Ahievran ve Hastane Caddesi’ne estetik ve islevsel dokunuslarla yeni düzenlemeler yapacagiz. Kocasinan’imizda her canli degerlidir. Bu noktada 22 bin metrekare alan üzerinde kuracagimiz ve sokak hayvanlarina hizmet verecek olan Sen’Pati Park projesini sehrimize kazandiracagiz” ifadelerini kullandi.

“Sehrin kalbine dokunus yapacagiz”

Yapilan hizmetlerle Kocasinan’i teknolojinin, sanatin, kültürün, bilimin, sporun ve egitimin merkezi haline getirdiklerini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da bugüne kadar bin 322 km yol yaptik ve bin km daha yol yaparak, toplam 2 bin 347 km yol yapmayi hedefliyoruz. Sehrin bütün ulasim akslarini sirtlayacak ulasim yollari yaptik. Bekir Yildiz Bulvari, Ali Ihsan Alçi Bulvari, Ziyagökalp Akilli Kavsak, Yenidogan Akilli Kavsak, Beyazsehir Taskin koruma Kanali, Yenidogan Taskin Koruma Kanali, Asfalt Plenti, Agrega Tesisi ve 138 büyük is makinasi araci kazandirdik. Yeni bir tesis daha Erkilet’ e Kafe Sinan Arabidin’i kazandiracagiz. Çiftçiden direk vatandasa ulasacak olan Organik Pazar Projesini hayata geçirecegiz” seklinde konustu.

“Bütün gayretimiz, vatandaslarimizin duasini alabilmek içindir”

Türkiye ve Kayseri’de ilklere ve örnek hizmetlere imza attiklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, “Dost Eli Projesi kapsaminda Dost Market ve Dost Magaza, Çölyak Paketi ve Glütensiz Kafe Sinan’in yani sira Gönül Kazani ile 65 yas üstü büyüklerimize ve engelli kardeslerimize her gün sicak yemek ulastiriyoruz. Maddi olarak her seyi yapiyoruz ve manevi olarak da her alanda ihtiyaç sahiplerinin yaninda oluyoruz. O kadar farkli dramlar var ki, bu dramlara sahip olmamiz lazim. Bunun içinde en ulasilacak kapi, belediyedir. Bunun için ulasilacak en önemli nokta belediye baskanidir ve söyle bir slogani ortaya koydum. ‘Basin düsünce dara, Ahmet Çolakbayrakdar’i ara’” ifadelerine yer verdi.

“Kocasinan, Kayseri’nin yeni yüzü olacak”

Kentsel dönüsümü anlatirken duygusal anlar da yasayan Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak 10 farkli bölgede kentsel dönüsüm yapiyoruz ve bu kentsel dönüsümü bu sekilde büyük alanda kendi personel ile kendi kaynaklarinla yapan sayili belediyeyiz. Özellikle dönüsümde vatandaslarimizin duasi tarif edilemez. Bütün gayretimiz, vatandaslarimizin duasini alabilmek içindir. Hemsehrilerimizin taleplerine cevap verebilmek için her alanda çalisiyoruz. Bu zamana kadar 3 bin 59 aileye dönüsümle evlerini teslim ettik” diye konustu.

Insana ve tüm canlilara deger katan projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, 5 milyon metrekare yesil alan, bin kilometre yol ve kentsel dönüsüm çalismalari gibi yüzlerce projelerle 7’den 70’e her kesime hitap eden sehrin kalbinde yepyeni bir sehir insa edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA