Akbank, Dis Ticarette Sürdürülebilir Büyüme Hedefiyle Ihracatçi Bulusmasi'ni Gerçeklestirdi

Akbank Ihracatçi Bulusmasi, Türkiye’nin dis ticaret hedeflerine hizmet edecek yeni çözüm yollari ve is birligi firsatlari odagiyla Istanbul’da gerçeklesti. 400’ü askin ihracatçinin katildigi bulusmada sürdürülebilirlik, dijitallesme ve e-ihracat kapsaminda dis ticarette rekabet avantaji saglayacak somut adimlar ele alindi.

Akbank, Dis Ticarette Sürdürülebilir Büyüme Hedefiyle Ihracatçi Bulusmasi'ni Gerçeklestirdi


Türkiye’nin ihracata dayali ekonomik büyüme modeline dis ticaret alanindaki ürün ve hizmetleriyle destek olan Akbank, düzenledigi ‘Akbank Ihracatçi Bulusmasi’ ile 400’ü askin ihracatçi ile bir araya geldi.

Etkinligin açilis konusmasini Akbank Genel Müdürü Kaan Gür gerçeklestirdi. Bulusmanin panel bölümünde ise Hakan Güldag moderatörlügünde Akbank KOBI Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Bülent Oguz, Akbank Basekonomisti Çagri Sarikaya, BCG Group Yönetici Ortagi Lale Dagli Ertok ve Megamerchant Kurucusu ve CEO’su Yaman Alpata panelistler olarak yer aldilar. Panelde Türkiye’nin ekonomik durumu, ihracatçilarin sürdürülebilir bir is modeli olusturmak için atmasi gereken somut adimlar, küresel ticarette markalasmanin önemi ve e-ihracat gibi konular degerlendirildi. Panel sonrasinda farkli sektörlerde faaliyet gösteren ihracatçilar bir araya gelerek deneyimlerini paylasma firsati buldu.

Etkinligi, Türkiye’nin ihracatinin daha da gelismesi bakimindan çok degerli buldugunu belirten Kaan Gür, “Ülkemizin refahi için, dünya ticaretinde güçlenmemiz ve rekabet avantaji kazanmamiz kritik önem tasiyor. Biz de ihracatçilarimizin hayatlarini kolaylastiracak ve çalismalarina ivme katacak çözümleri sunmayi önemli bir görev olarak görüyoruz. Bu amaçla bu ekosistemdeki önemli oyuncularla is birligi içerisinde çalismaya devam ediyoruz. Ihracatçilarimizin güncel ihtiyaçlarina odaklanarak, kurumsal internet subesinin dönüsümü, dis ticaret ekosisteminde yer alan fintek’ler ile is birlikleri ve yeni teknolojiler üzerinde çalismalarimizi hizla sürdürüyoruz” dedi.



Konusmasinda gelecek dönem hedeflerini de paylasan Gür, “Sürdürülebilir finansman çözümlerimizle de müsterilerimizin her zaman yanindayiz. 2023 yilsonunda 226 milyar TL’lik sürdürülebilir finansman hacmine ulasarak 2030 yilina kadar 200 milyar TL sürdürülebilir finansman saglama hedefimizi astik. Bu basari sonucunda hedefimizi 800 milyar TL’ye yükselttik. Ayrica AB yesil mutabakati gibi düzenlemeler konusunda ihracatçi firmalarin bilgi ve farkindaliklarini artirmak üzere egitimler ve çalistaylar düzenliyoruz. 2024 yilinda da ürün ve hizmetlerimizle, müsterilerimizin ticarette rekabet gücünü korumalarina destek olmaya ve yesil dönüsüm sürecini hizlandirmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA