Izmir'de Karada Ve Denizde 91 Kaçak Göçmen Yakalandi

Izmir’in Dikili ve Selçuk ilçesinde, yasa disi yollarla yurt disina çikmaya hazirlanan 20’si çocuk 91 düzensiz göçmen, hem karada hem de denizde yakalandi.

Izmir'de Karada Ve Denizde 91 Kaçak Göçmen Yakalandi
Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri, 9 Mart günü saat 01.30 ve 03.45 siralarinda Dikili ilçesinde görevli Sahil Güvenlik Mobil Radari (MORAD-10) ve Sahil Güvenlik Botu (TCSG-905)tarafindan lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen oldugunun tespit edilmesi üzerine harekete geçildi. Her iki olayda da lastik botlar içerisinde yasa disi yollarla yurt disina çikmak istedigi belirlenen 15’i çocuk 79 düzensiz göçmen yakalandi.

Ayni gün saat 07.50’de ise, Selçuk ilçesi Efes Sahili’nde görevli Sahil Güvenlik Dalis Timi (DEGAK-14) tarafindan karada bir grup düzensiz göçmen oldugunun tespit edilmesi üzerine çalisma baslatildi. Selçuk Ilçe Jandarma Komutanligi personeli ile müsterek gerçeklestirilen operasyonda, 5’i çocuk 12 düzensiz göçmen yakalandi.

Sahil Güvenlik ekipleri tarafindan yakalanan toplam 91 göçmen, saglik kontrolleri ve islemlerinin ardindan il Göç Idaresi Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.
Kaynak: İHA