Vatandaslar Resadiye Camii'ndeki Sicak Su Ile Daha Rahat Abdest Aliyor

Hava sicakliginin zaman zaman eksi degerlere düstügü Eskisehir’de, Resadiye Camii’nin musluklarindan akan jeotermal su, ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaslara abdest alirken kolaylik sagliyor.

Vatandaslar Resadiye Camii'ndeki Sicak Su Ile Daha Rahat Abdest Aliyor
Eskisehir’de özellikle sabah ve gece saatlerinde kis mevsiminin etkileri hissediliyor. Havalarin soguk oldugu günlerde camilerdeki sadirvanlarda abdest almaya çalisan vatandaslar zorluk çekerken, Resadiye Camii’ne gidenler çesmelerden akan sicak jeotermal su sayesinde üsümüyor. Sicakliginin 30 dereceye kadar çiktigi ve halk arasinda sifali oldugu bilinen kaynak sulari uzak mahallelerdeki vatandaslarin ibadet etmek için Resadiye Camii’ni tercih etmesini saglarken, cuma namazlarinda çesmelerin basinda uzun kuyruklar olusuyor.

“Daha iyi bir konfor sunuyor”

Sicak suda abdest almanin vatandaslarin ibadetini kolaylastirdigini söyleyen Hasan Hüseyin Özdemir, “Bu sicak sular yerin altindan çikiyor. Eskisehir’de zaten genel olarak var. Burasi Iç Anadolu Bölgesi’nde. Afyon gibi hamam bölgesi buralarin hepsi. Çarsi bölgesinde de sicak sular çok. Orada direkt nehir seklinde bir yer var, üstünde mermer mozaikler bulunuyor ve daha çok buhar çikiyor. Iyi bir uygulama bence. Kimse soguk suda abdest almiyor. Daha iyi bir konfor sunuyor. Bir de kis günlerinde Eskisehir’in sogugunu herkes bilir, acayip kesiyor. Soguk suyla abdest almak da bir zulüm oluyor. Sicak suda abdest almak isimizi daha da kolaylastiriyor” dedi.



“Evim uzakta olsaydi da sicak su var diye tercih burayi ederdim”

Hüseyin Efe Bahar ise sicak suyu nedeniyle Resadiye Camii’nin ibadet için daha fazla tercih edildigini belirterek, “Resadiye Camii zaten büyüklügüyle ve Eskisehir’in merkezinde olmasiyla ünlü bir camii. Burada da sicak su kaynaklardan saglaniyor. Böylece tasarruf olmus oluyor. Ayni zamanda insanlar sicak suyla abdestini aliyor, elini ve yüzünü yikiyor. Gayet güzel bir uygulama. Evim uzakta olsaydi da sicak su var diye tercih burayi ederdim. Diger camilerde sicak su parali olsa da yine saglaniyor ama burasi ücretsiz, onun etkisi var. Ayrica yasli insanlar zaten tramvaya ücretsiz binebiliyor. Buraya kolayca gelebiliyorlar ve geliyorlar da zaten” seklinde konustu.

Kaynak: İHA