Türk Firmasindan Libya'ya 140 Milyon Dolarlik Yatirim

Sagist Group, Libya’da 140 milyon dolarlik yatirimla yeni bir proje hayata geçirmeye hazirlaniyor. Group, Bingazi’de konumlanacak olan bu girisimde 400 otel odasi ve 12 bagimsiz villa ile hizmet verecek.

Türk Firmasindan Libya'ya 140 Milyon Dolarlik Yatirim


Sagist Group, Afrika’da yeni bir proje için harekete geçti. Group, Libya’nin ikinci büyük sehri Bingazi kiyilarini turizm merkezine çevirecek yeni bir projeye imza atiyor. Ortaklariyla birlikte projeye start veren firma, bölgeye deger katacak, müsterilere özel bir tatil deneyimi sunacak otel ve villa kompleksini hayata geçirmek için çalismalarini hizlandirdi.

Sagist Group CEO’su Metin Durmaz, projenin 140 milyon dolarlik bir yatirim ile hayata geçirilecegini vurguladi. Projenin 3 yil içinde tamamlanmasinin hedeflendigine de dikkat çeken Durmaz, ’’Bu dev yatirim, lüksü yeniden tanimlayacak. Tesiste, 400’ü askin lüks otel odasi ve 12 bagimsiz villa ile misafirlere unutulmaz bir deneyim sunmayi hedefliyoruz. Projenin Libya’nin kalkinma sürecine önemli bir katki saglayacagini da umuyoruz’’ diye konustu.



Yatirimcilarin odak noktasi olacak

Proje ayni zamanda Avrupali yatirimcilarin da ilgi odagi olmasi bekleniyor. Libya’nin yeniden canlanma sürecine katkida bulunacak olan bu yatirim, group öncülügünde ülkenin turizm ve ekonomik kalkinmasina önemli bir ivme kazandiracak.

Essiz tatil deneyimi sunacak

Yapilana açiklamaya göre, proje tamamlandiginda misafirler, otel odalarindan ve villalardan baslayarak, sosyal alanlara, lezzet duraklarina, eglence mekanlarina ve doga ile iç içe aktivite alanlarina kadar, her kösede özel olarak tasarlanmis deneyimlerle karsilasacak. Deniz kenarindaki sik restoranlardan, huzur dolu barlara, serin sulariyla davetkar havuzlardan, dogal yasami kesfetme firsati sunan hayvan çiftligine kadar her detay, konuklarina essiz bir tatil vaat ediyor.
Kaynak: İHA