Silifke'de Çocuklar Için Trafik Egitim Parki Açildi

Silifke Ilçe Emniyet Müdürlügünce çocuklar için açilan trafik egitim parkinda akülü araçla egitim verildi.

Silifke'de Çocuklar Için Trafik Egitim Parki Açildi
Silifke Belediyesi ile Ilçe Emniyet Müdürlügü tarafindan imzalanan protokol çerçevesinde mülkiyeti belediyeye ait olan park ilçe emniyet müdürlügü’ne devredildi.

Silifke Ilçe Emniyet Müdürlügü Trafik Büro Amirligince hizmete giren trafik egitim parkinda okul öncesi çocuklar ile ilk ve orta ögretim ögrencilerine trafik egitimi verilecek.

Ögrenciler parkin açilisi sonrasinda trafik parkurunda akülü araçlar sürüp, simülatör araç içerisine binerek emniyet kemerinin önemini anlamaya çalisti.

Toros Mahallesi’ndeki Trafik Egitim Parki’nin açilisi dolayisiyla düzenlenen törende konusan Silifke Belediye Baskani Sadik Altunok, "Çocuklarin trafik kurallari konusunda egitilmesi ve bu egitimi uygulamali olarak ögrenmesi açisindan mülkiyeti belediyeye ait 2 bin metrekarelik alan üzerine Trafik Egitim Parki kurduk. Özellikle ilkögretim okullarinda okuyan çocuklarimiz bu parkta trafikle ilgili bilgilerini artirarak, trafik isaret ve kurallarini bire bir uygulama ile ögrenecekler. Böylece trafik kültürünün olusmasina ve trafik kazalarinin en aza indirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Parkin açilisina Silifke Kaymakami Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Baskani Sadik Altunok, Silifke Ilçe Emniyet Müdürü Ismail Petek, AK Parti Silifke Ilçe Baskani Mehmet Emin Kurt, MHP Ilçe Baskani Kivanç Derya, kurum amirleri, daire müdürleri, ögrenciler ve veliler katildi.

Kaynak: İHA