OYAK Yatirim, 2023'Te Büyüme Ivmesini Sürdürdü

Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) yaptigi açiklamada, 2023’te özkaynaklarinin 5 milyar TL’yi astigini bildiren OYAK Yatirim Menkul Degerler A.S., net kârinin ise bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 91 artarak 2 milyar TL’ye ulastigini duyurdu.

OYAK Yatirim, 2023'Te Büyüme Ivmesini Sürdürdü


OYAK Yatirim Menkul Degerler A.S., güçlü büyüme ivmesini 2023 yilinda da sürdürdü. Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) yaptigi açiklamada, özkaynaklarinin 2023’te 5 milyar TL’yi astigini duyuran OYAK Yatirim, sirketin enflasyonlu mali tablolarina göre konsolide ana ortakliga düsen net kârinin ise bir önceki yila göre yüzde 91 artarak 2 milyar TL’ye yükseldigini bildirdi. Ayrica sirketin enflasyon etkisi olmayan mali tablolarina göre konsolide ana ortakliga düsen net kâri yüzde 186 artarak 3,2 milyar TL’ye ulasti.

Güçlü bir istirak yapisina sahip olan sirketin 2023 yilinda konsolide net gelirleri enflasyon etkisi sonrasinda yüzde 75 artarak 5,8 milyar TL’ye ulasirken, enflasyon etkisi olmaksizin hesaplanan konsolide net gelirlerdeki artis orani yüzde 180 olarak gerçeklesti.

OYAK Yatirim’in istiraklerinden OYAK Grup Sigorta’nin 2023 yilindaki kârliligi 2,6 kat artarken, OYAK Portföy’ün kârliligi ise 5,1 kat artti. OYAK Portföy’ün yönettigi portföy büyüklügü de ayni dönemde 27 milyar TL’yi asti.

Türkiye’nin 11 ilinde 13 sube ile faaliyetlerini sürdüren OYAK Yatirim, bireysel, kurumsal, ulusal ve uluslararasi müsterilerine sermaye piyasasi araçlarinda aracilik, kurumsal finansman, finansal danismanlik, yatirim danismanligi ve portföy yönetimi hizmetleri sunuyor.
Kaynak: İHA