Denizli'de 14 Ilçede 240 Bin Zeytin Fidani Toprakla Bulusacak

Denizli Büyüksehir Belediyesi, atil tarim alanlarinda zeytin yetistiriciliginin yayginlastirilmasi ve sertifikali fidan kullanma aliskanliginin kazandirilmasi amaciyla baslatilan proje kapsaminda 14 ilçede 240 bin zeytin fidaninin toprakla bulusturacak. Baskan Zolan, zeytin üretiminde öncelikli hedeflerinin Türkiye’de ilk 10’a girmek oldugunu açikladi.

Denizli'de 14 Ilçede 240 Bin Zeytin Fidani Toprakla Bulusacak


Denizli Büyüksehir Belediyesi, atil tarim alanlarinda zeytin yetistiriciliginin yayginlastirilmasi ve üreticilere sertifikali fidan kullanma aliskanliginin kazandirilmasi amaciyla 2023’te basladigi hibe projesine devam ediyor. Denizli Büyüksehir Belediyesi bu kapsamda Denizli Tarim ve Orman Il Müdürlügü isbirliginde hayata geçirdigi proje ile üreticilere 2024 yilinda 14 ilçede 240 bin zeytin fidani hibe edecek. Proje ile ilk zeytin fidani dagitim töreni Kale ilçesinde yapildi. Programa, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Kale Belediye Baskani Mehmet Salih Saginç, AK Parti Kale Ilçe Baskani Yusuf Ercanli, Denizli Tarim ve Orman Il Müdürü Sakir Çinar, davetliler, üreticiler ve çok sayida vatandas katildi.

Baskan Zolan burada yaptigi konusmada, tarimsal üretimin çok degerli oldugunu ve üreticilerin her zaman yaninda olduklarini belirterek, “Göreve geldigimiz günden bugüne kadar her zaman sizlerin yaninda olmaya çalisiyoruz. Bizim asil isimiz olmasa da, üretime, çiftçiye verdigimiz degerden dolayi bu konuda desteklerimizi sürdürdük. Bugüne kadar 50 kalemin üzerinde verdigimiz destek projeleriyle yürüyüsümüzü devam ettiriyoruz” diye konustu.



“Zeytin üretiminde öncelikli hedefimiz ilk 10’a girmek”

Pandemi sürecinde ve Ukrayna-Rusya Savasi’nda gidanin ve tarimsal üretimin hayati derecede önemli oldugunun bir kez daha anlasildigini söyleyen Baskan Zolan, “Çiftçimiz daha kaliteli ve daha çok üretmeli ki daha çok kazansin. Bu yil Kale ilçemizde 45 bin, 14 ilçemizde ise toplamda 240 bin zeytin fidanini toprakla bulusturacagiz insallah. Buradan elde edilen ürünler hem çiftçimize ekonomik anlamda çok büyük katki saglayacak, hem de sagligimiza ve çevreye katki saglamis olacak” ifadelerini kullandi. Zeytin üretiminde öncü olan illerden olmak istediklerini vurgulayan Baskan Zolan “Denizli’miz zeytin üretiminde Türkiye’de 13. sirada bulunuyor. Insallah zeytin üretiminde öncelikli hedefimiz ilk 10’a girmek. Önümüzdeki birkaç ili geçtigimizde ilk 10’a girecegiz. Sonra tekrar beraber bir araya gelecegiz ve hedeflerimizi güncelleyecegiz” dedi.



“Daha çok hayallerimiz var”

Tohum desteginden ceviz üretimine, hayvancilik desteklerinden zararlilarla mücadeleye uzanan 50’yi askin kalemde verdikleri destegi anlatan Baskan Zolan, sunlari kaydetti:

“Yaptigimiz islerin hepsi gerçek. Sov yapmak için degil, hava atmak için degil, yapiyormus gibi degil, sizlerin yaninda samimi bir sekilde olmak için bugüne kadar çalistik. Allah’in izni ile sizlerin destegiyle bu hizmetlerimize devam etmek istiyoruz. Allah hepimizin yolunu açik etsin. Biz el ele, gönül gönüle güzel islerin altina imza atiyoruz. Bu geçtigimiz 5 yil pandemi, savaslar, ekonomik dalgalanmalarda yine elimizden geleni yaptik. Ama önümüzde daha çok hayallerimiz var. Kale için hedeflerimiz var. Allah’im bunlari birlikte yapmayi nasip etsin.”

Üretici Büyüksehir ile gülümsüyor

Kale Belediye Baskani Mehmet Salih Saginç ise, Denizli’de zeytin üretim merkezinin Kale oldugunu, Baskan Zolan’a zeytin üreticileriyle ilgili talepte bulundugunda Büyüksehir Belediyesinin derhal çalisma baslattigini ifade ederek, emeklerinden dolayi Baskan Osman Zolan’a tesekkür etti. Tarim ve Orman Il Müdürü Çinar ise, Bakanligin ve Büyüksehir Belediyesinin katkilariyla üreticilere yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, desteklerinden dolayi Baskan Zolan’a tesekkürlerini iletti. Konusmalarin ardindan Baskan Zolan ve beraberindekiler çiftçilere zeytin fidanlarini verdi.

Baskan Zolan daha sonra Kale ilçesinde esnafi ziyaret ederek hayirli isler diledi.
Kaynak: İHA