Bilden; 'Açiklayacagimiz Her Projenin Çiktisi Istihdam Olacaktir'

Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskan adayi Mehmet Halis Bilden, kentteki issizlik oraninin Türkiye ortalamasindan yüzde 50 daha fazla oldugunu söyledi. 30 farkli dalda istihdam garantili mesleki egitim kurslariyla kentin ara eleman ve kalifiye sorununu çözeceklerini ifade eden Bilden, "Bizim açiklayacagimiz her projenin çiktisi istihdam olacak” dedi.

Bilden; 'Açiklayacagimiz Her Projenin Çiktisi Istihdam Olacaktir'
AK Parti Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskan adayi Mehmet Halis Bilden, Sümerpark içerisindeki Engelsiz Yasam Merkezi ile Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Egitim Kurslarini (DISMEK) ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.

"Diyarbakir’i engelsiz bir sehir yapacagiz"

Engelsiz Yasam Merkezinde müzik ve çesitli sanat dallarinda kurs gören engellilerle türkü söyleyip halay çeken Bilden, en büyük projelerinden birinin Diyarbakir’i engelsiz bir sehir yapmak oldugunu söyledi.

Engelli vatandaslarin evlerinden çikip tekrar evlerine dönene kadar hiçbir engelle karsilasmayacagini vurgulayan Bilden, "Diyarbakir’in hepsini engelsiz hale getirecegiz, bu bizim en büyük projelerimizden biri. Siz evinizden çiktiginizda isinize gittiniz, bir ziyarete gittiniz, alisverise gittiniz, ne yapacaksaniz engelsiz bir sekilde yapacaksiniz. Kaldirimlar, yollar, isiklar, hep siz engelli kardeslerimiz ön planda olacaksiniz. Evden çikip tekrar eve gelene kadar sehrin hepsini engelsiz hale getirecegiz bundan süpheniz olmasin” diye konustu.

Engelli vatandaslari sanatla bulusturacaklarini da aktaran Bilden, "Büyüksehir belediyemizin özellikle engelli kardeslerimize yönelik çok güzel sosyal faaliyetleri var, insallah bizim baskanlik dönemimizde bu tür sosyal faaliyetleri çok sayida arttiracagiz. Belediyemizin mola evleri adi altinda faaliyetleri de var, onlari çok ciddi bir sekilde yayginlastiracagiz ve özellikle engelli kardeslerimizin sanatla bulusmalarini, Diyarbakir kültürünü ciddi bir sekilde ögrenip bunu tüm dünyaya yaymalari için elimizden gelen her türlü çabayi sarf edecegiz” seklinde konustu.



“Ara ve kalifiye eleman sorununu çözecegiz"

DISMEK kurslariyla ilgili de açiklama yapan Mehmet Halis Bilden, baskanligi döneminde istihdam garantili 30 farkli dalda mesleki egitim ve kurs açacaklarini belirterek Diyarbakir’in ara eleman ve kalifiye sorununu çözeceklerini söyledi.

Kurslara kayit olan kursiyerlerin kurs süresince sigortalarini yatirip harcirah vereceklerini de vurgulayan Bilden, “Bizim açiklayacagimiz her projenin çiktisi istihdam olacak. Buraya gelmek isteyen hemserilerimizi biz alacagiz, diyelim ki dokumayla ilgili egitim almak istiyor, kaç ay kurs vermemiz gerekiyor diyelim 3 ay, biz bu sürenin tamaminda o kursiyerin sigortasini yatiracagiz baslattigimiz günden itibaren, issizlikten de kendini kurtarmis olacak, 3 ay çalistigi sürece de onun harçligini verecegiz, asgari ücret degil ama belediye olarak ulasimi için kart verecegiz bedava gidip gelecek, yemegini verecegiz, biraz da harçlik verecegiz ki kimseye muhtaç olmasin diye. 3 ay bittikten sonra da biz onu havuzumuza alacagiz ve Diyarbakir’daki is insanlarina, fabrikalara diyecegiz ki; biz bunu yetistirdik, sertifika verdik sen bunu istihdam et. Istihdam ederse 6 ay belediye olarak biz yatirmaya devam edecegiz, o is insanina da yardimci olalim diye. Böylelikle olusturdugumuz bu havuzdaki kardeslerimizin hepsini is sahibi yapmis olacagiz. Kalifiye eleman sorunu müthis var, bakin TÜIK rakamlarina göre yüzde 8 bir issizlik rakami var, ancak Diyarbakir’da bu rakam yüzde 12, yani yüzde 50 daha fazla issizimiz var TÜIK rakamlarina göre. Dolayisiyla bizim açiklayacagimiz her projenin çiktisi istihdam olacak” dedi.

AK Parti Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mehmet Halis Bilden, daha sonra Huzurevleri semtinde esnafi ziyaret etti. Çüngüs ve Köyleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegine de bir ziyaret gerçeklestiren Bilden, seçim çalismalarina Diclekent’teki Persembe pazarinda esnaf ve vatandaslarla görüserek devam etti.
Kaynak: İHA