Avrupa Projesi Hibe Destegi Kazandi

Ufuk Avrupa Marie Curie Eylemleri dahilinde, Sakarya Üniversitesi koordinatörlügünde hazirlanan, Düzce Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’nin paydas oldugu “Science4Future” adli proje hibe almaya hak kazandi.

Avrupa Projesi Hibe Destegi Kazandi
Sakarya Üniversitesi Arastirma Dekani Prof. Dr. Mehmet Emiroglu’nun koordinatörlügünde, Sakarya Üniversitesi Arastirma Dekanligi ekibi, Düzce Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi katkilariyla hazirlanan, MSCA ve Vatandaslar hibe çagrisi altinda basvurusu gerçeklestirilen Daha Güçlü Toplumlar için Bilim adli proje, 824 kurulusun yer aldigi 132 proje basvurusu içerisinde hibe destegi alan 44 projeden biri oldu.

Türkiye’den hibe destegi almaya hak kazanan bes projeden biri olan Science4Future projesi, Sakarya Valiligi, Düzce Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’ni proje ortagi; Düzce Valiligi ve Kocaeli Il Milli Egitim Müdürlügü’nü de istirakçi ortak olarak bir araya getiriyor.

Science4Future, Iklim Degisikligi ve Dogal Afet Bilincini Artiracak

Avrupa Birligi’nin (AB) Yesil Mutabakat Stratejisi’nin bir parçasi olarak, iklim degisikligine ve dogal afetlere uyum baglaminda dayanikli bina ve altyapilarin güçlendirilmesi üzerine odaklanan proje dahilinde gerçeklestirilecek faaliyetlerle, dirençli sehirlerin olusturulmasi ve sürdürülebilir kalkinma anlayisi tesvik edilecek.

Bilim senlikleri ve okul faaliyetleri ile ilk etapta 70 bin kisiye ulasilacak

Iki yil boyunca üç farkli sehirdeki üniversitenin kampüslerinde gerçeklestirilecek Avrupa Arastirmacilar Gecesi faaliyetleri ile toplam 50 bin kisiye ulasilmasi hedeflenirken, ortaokul ve liselerde düzenlenecek deneysel gösteriler, yarismalar ve bilgilendirme faaliyetleri ile 20 bin ögrenciye ulasilmasi hedefleniyor. Proje süresince gerçeklestirilecek bilinçlendirme ve yayginlastirma çalismalari sonucunda da 1,5 milyon kisinin iklim degisikligi ve dogal afetler konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA