Aile Ve Çocuk Dostu Yapimlara Ödül Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas ve RTÜK Baskani Ebubekir Sahin, “4. Medya Bulusmasi Istisare Toplantisi”nda dizi ve film yapimcilari ile bir araya geldi. Toplantida Bakan Göktas “Reyting ugruna toplumsal degerleri çignemeyelim” çagrisi yaparken, aile ve çocuk dostu yapimlara ödül verilecegi açiklandi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi ile RTÜK tarafindan düzenlenen “4. Medya Bulusmasi Istisare Toplantisi”, dün Istanbul’da gerçeklestirildi.

Toplantiya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, RTÜK Baskani Ebubekir Sahin, Bakanlik ve RTÜK yetkilileri ile dizi, film yapimcilari ve akademisyenler dahil 40’a yakin kisi katildi.

Basina kapali olarak üç saati askin süren toplantida ayni anda çok sayida dizinin yayinda oldugunu belirten yapimcilar, “Büyük rekabet ve reyting kaygilari söz konusu. Bizim durumumuzun da anlasilmasini istiyoruz” ifadesini kullandi.

Artan maliyetlerden dolayi birçok sirketin zorlu bir dönemde oldugunu bildiren sektör temsilcileri, “Bütçelerimizin yariya yakini vergilere gidiyor. Bu konuda yapilacak kolaylik sektöre katki saglayacak, kaliteyi artiracaktir” görüsünü paylasti. Bazi yapimlar elestirilirken, iyi yapimlarin da alkislanmasi gerektigini dile getiren yapimcilar, dizi ve filmlerin ödüllendirilmesi teklifinde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas ise konusmasinda dizi ve filmleri kültürel diplomasinin ve “soft power”in önemli bir unsuru olarak nitelendirdi. Yapimcilarla farkli bir tarafta olmadiklarini vurgulayan Bakan Göktas, “Asla birbirimizin karsisinda degiliz. Biz bir paydas aileyiz, ‘siz-biz’ yok. Kamuoyuna beraber hitap ediyoruz. Birçok mesajin ulastirilmasinda dizi ve filmler önemli bir araç” ifadelerini kullandi. Iyi niyetle bu konuda bir dengenin bulunabilecegini belirten Göktas, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden bütün yapimcilara her türlü destegi vermeye hazir olduklarini aktardi. “Reyting ugruna toplumsal degerleri çignemeyelim” çagrisi yapan Göktas, bazen “siradan bir sahne” olarak nitelendirilen konularin toplumdaki etkisinin çok daha farkli oldugunu vurguladi. Bakan Göktas’in yapimcilarin vergi konusundaki taleplerini ilgili bakanliklara iletecegini de ifade ettigi bildirildi.

Yapimcilarin tek tek söz alarak görüslerini belirttigi toplantida bir sektör temsilcisinin, “Dizilerde kötü karakterlere ihtiyacimiz var. Ancak o sekilde iyi karakterlerin hikayesini anlatabiliriz” ifadesini kullanmasi üzerine Bakan Göktas’in bazi dizileri elestirerek, “Bir dizide herkes mi kötü veya entrikaci olur” sorusunu yönelttigi belirtildi.

Aile ve çocuk dostu yapimlara ödül

Toplantida “aile ve çocuk dostu” yapimlara ödül verilmesine yönelik çalismalarin tamamlandigi bilgisi de paylasildi. Ödüle hak kazanan yapimlarin belirlendigi, bununla ilgili yakin zamanda bir ödül töreninin yapilmasina yönelik çalismalarin sürdügü kaydedildi.
Kaynak: İHA