Sigaranin Zararlari Ele Alindi

Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi Ilçe Saglik Müdürlügü ‘Dünya Sigarayi Birakma Günü’ kapsaminda farkindalik ve bilgilendirme semineri düzenledi.

Sigaranin Zararlari Ele Alindi
Battalgazi Belediyesi, bagimlilikla mücadele kapsaminda Battalgazi Ilçe Saglik Müdürlügü ile ortaklasa ‘9 Subat Dünya Sigarayi Birakma Günü’ konulu seminer düzenledi.

Sigaraya karsi olan duyarliligiyla bilinen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in destekleriyle, Battalgazi Ilçe Saglik Müdürü Dr. Ibrahim Tak’in katilimiyla Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçeklesen seminerde katilimcilara sigara kullaniminin zararlari konusunda farkindalik olusturacak bilgiler verildi.

Sigara içildiginde ortaya çikan etkilerden, sigaranin neden oldugu hastaliklara çesitli konular hakkinda bilgi verilen seminerde konusan Uzman Doktor Gözde Nur Turmus, “Sigara, insan sagligina olan zararlariyla bilinen bir bagimlilik maddesidir. Sigara içmek, kalp hastaliklari, akciger kanseri, solunum yolu rahatsizliklari gibi pek çok ciddi hastaliga yol açabilir. Ayrica, pasif içicilik yoluyla da birçok insani etkileyebilir ve onlarin sagligini riske atabilir. Bu nedenle, sigarayi birakma ve sigara kullanimini önleme çabalari son derece önemlidir. Saglikli bir gelecek için, sigarayi birakmak ve sigarasiz bir yasam tarzini benimsemek hepimizin ortak sorumlulugudur. Sigara sadece bize degil, çevremize de ciddi zararlar vermektedir. Bulundugunuz ortamda içilen sigara diger bireyleri de etkilemekte. Bir bagimlilik haline gelen sigara kullanimini en kisa sürede birakmadiginiz taktirde ciddi saglik problemlerine neden olabilir.” diye konustu.

Kaynak: İHA