Altyapi Güçleniyor, Kayip-Kaçaklar Azaliyor

Türkiye’de içme suyundaki kayip-kaçagi önleme noktasindaki çalismalariyla lider durumda olan ve merkezde kayip kaçak oranini yüzde 19,35 seviyesine kadar düsüren Büyüksehir Belediyesi, ilçelerdeki altyapi yatirimlarina da hiz verdi. Inegöl Ilçesi’nde de hem içme suyu kalitesinin arttirilmasi hem de kaçaklarin önlenmesi için baslatilan çalismalar hizla devam ediyor.

Altyapi Güçleniyor, Kayip-Kaçaklar Azaliyor
Bursa’yi saglikli bir gelecege tasiyacak projeleri kararli adimlarla hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, 17 ilçeyi de güçlü bir altyapiya kavusturacak yatirimlara devam ediyor. Bu kapsamda Inegöl Ilçesi’nde Ulupinar Kaynagi ve Hocaköy Baraji’ndan Akhisar Inegöl Su Deposu’na baslatilan iletim hatti çalismalarinin sonuna gelindi. 210 bin metreküplük hacmi olan Akhisar Inegöl Su Deposu’ndan içme suyu temininde bulunulacak. Hamzabey ve Akhisar mahalleleri arasindaki yaklasik 3 bin metre, Akhisar’la Cerrah ve Orta Bölge mahalleleri arasinda yer alan yaklasik 7 bin metre uzunlugundaki su iletim hatti çalismalarinda da önemli bir mesafe kat edildi. BUSKI ekiplerinin arazideki çalismalari kesintisiz devam ederken, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, özellikle içme suyu gibi hayati önem tasiyan hizmetlerin ulastirilmasina öncelik verdiklerini söyledi.



Altyapi sil bastan yenileniyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi tüm ilçelerde oldugu gibi Inegöl’de de 2023 yilini altyapi yatirimlariyla dolu dolu geçirdi. Geçtigimiz yil Inegöl’de 194 bin metre içme suyu, 12 bin metre kanalizasyon ve bin 400 metre yagmur suyu hatti imalati ile 10 bin metre dere temizligi gerçeklestirildi.

Bu çalismalarla Inegöl Ilçesi’nde de altyapiyi sil bastan yenilediklerini ifade eden Baskan Aktas, 2023 yilindaki yatirimlarla kent merkezindeki içme suyu kayip kaçak oranini yüzde 19,35 seviyesine geriletme basarisi gösterdiklerini hatirlatti. Sudaki kayip kaçakla mücadelede merkezde elde ettikleri basarinin aynisini tüm ilçelerde de tekrarlamanin gayretinde olduklarini ifade eden Baskan Aktas, bu kapsamda Inegöl’deki kayip kaçak oranini hedef seviyelere çekmenin çabasi içerisinde olduklarini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA