Sigara Kaçakçiliginin Bu Kadari Da Pes Dedirtti Açiklamasi Tirin Yedek Lastigini Sigarayla Doldurmus

Edirne’de bulunan Hamzabeyli sinir kapisinin karsisindaki Bulgaristan’in Lesovo gümrük memurlari tarafindan iki tirda kaçak sigara ele geçirildi. Sinir kapisina gelen tirin yedek lastiginde 650 paket kaçak sigara daha bulundu.

Sigara Kaçakçiliginin Bu Kadari Da Pes Dedirtti Açiklamasi Tirin Yedek Lastigini Sigarayla Doldurmus
Hamzabeyli sinir kapisinin karsisindaki Bulgaristan’in Lesovo sinir kapisinda, Türk vatandasi olan sürücü, gümrük memurlarina Türkiye’den Ingiltere’ye mobilya tasidigini beyan etti. X-ray cihaziyla yapilan gümrük muayenesinde treylerin yedek lastiginde standart disi yogunluk tespit edildi. Lastigi söktükten sonra içinin sigara dolu oldugu görüldü.



Çorap kutularinin arasini sigarayla doldurmuslar

Ayni gün Lesovo gümrük noktasinda memurlar tarafindan bir gün içinde diger bir tirda yapilan incelemede, 8 bin 400 kutu büyük miktarda kaçak sigara ele geçirildi. Kayit disi sigaralar, çorap kutularinin arasina ve bir römorkun yedek lastigine saklamis halde bulundu.

Soförün sundugu belgelere göre, Türkiye’den Almanya ve Hollanda’ya grupaj esya tasiniyordu. Özel X-ray ekipmaniyla yapilan gümrük muayenesi sirasinda denetçiler, beyan edilen kargodaki süpheli alanlari tespit ederek fiziksel inceleme gerçeklestirdi ve bu sirada gümrük yetkilileri, kargo kartonlari dolusu kaçak sigaranin, ayni çorap kartonlari arasina gizlendigini fark etti. Inceleme sonucu toplamda 7 bin 750 paket çesitli markalara ait sigara ele geçirildi.

Iki tir soförü hakkinda idari ihlal davasi açildi ve idari cezai islem baslatildi.
Kaynak: İHA