Piyasayi 55 Milyon Lira Dolandirmislar

Ortaca Merkezli yapilan dolandiricilik operasyonunda 21 zanlidan büyük bir kismi yabanci uyruklu 19’u tutuklandi, 2’si ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Zanlilarin piyasayi bugüne kadar 55 milyon lira dolandirdiklari iddia ediliyor.

Piyasayi 55 Milyon Lira Dolandirmislar
Edinilen bilgiye göre, Mugla’nin Ortaca ilçesinden S.D.Y.’nin 2 milyon lira dolandirildigi yönünde ihbari üzerinde ekipler olayla ilgili sorusturma baslatti. Yaklasik 2 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Ortaca merkezli baslatilan operasyonda, Mugla Jandarma Komutanligi, Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ekiplerince bilisim yolu ile dolandiricilik yaptigi tespit edilen, 18’i yabanci uyruklu 21 kisi gözaltina alindi.

Jandarmadaki islemlerinin ardindan savciliga çikartilan zanlilardan islemlerinin ardindan 19’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kisi ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Zanlilarin, internet yolu tanistiklari kisilere Suriye ve Irak gibi ülkelerden geldiklerini, ellerinde yüklü miktarda döviz bulundugunu ve bunu mevcut kurun çok altinda fiyata satmak istediklerini belirterek dolandirdiklari ögrenilirken, çetenin bugüne kadar yaklasik 55 milyon lira civarinda bu yöntem ile vatandaslari dolandirdiklari iddia edildi.
Kaynak: İHA