Üreticilere Fidan Ve Kovan Destegi

Yunusemre Belediyesi, 2024 yilinda da üreticisine fidan destegini sürdürdü. Düzenlenen törenle 25 bin fidan, 300 ari kovani üreticilere ve aricilara teslim edildi.

Üreticilere Fidan Ve Kovan Destegi
Yunusemre Belediyesi, kirsal kalkinma alaninda yaptigi çalismalarla üreticilerini desteklemeyi sürdürüyor. Belediye Tarimsal Hizmetler Müdürlügü koordinesinde 2024 yilinda üreticilere 25 bin fidan, aricilara da 300 kovan destegi verildi.

Yunusemre Belediyesi Muradiye Santiyesinde düzenlenen fidan dagitim törenine Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre Ilçe Baskani Ilkcan Durmaz, MHP Yunusemre Ilçe Baskani Bülent Kovancioglu, Belediye Baskan Yardimcilari, birim müdürleri, Yunusemre Ilçe Tarim Müdürü Bülent Güleç, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve üreticiler katildi.

Dagitim töreninde açilis konusmasini yapan Belediye Tarimsal Hizmetler Müdürü Mehmet Ata, çalismaya iliskin bilgi vererek bu yil üreticilere 16 bin zeytin, 3 bin 500 ceviz, 3 bin 500 badem, bin nar ve bin incir fidani dagitilacagini söyledi.

Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi ise ilk günden bu yana üreticinin yaninda olduklarini belirtti.

Törende konusan Baskan Çerçi, bugüne kadar üreticilere yüzbinlerce fidan dagittiklarini kaydederek, “Görevde oldugumuz süre boyunca kirsal kalkinma projelerimizi önemsedik, önemsiyoruz. Fidan dagitimlari, asilama çalismalari, alternatif ürün çesitliligini arttirmak için yürütülen çalismalarla üreticimizin yaninda olduk. Yuntdagi’nda besiciligi ve ariciligi gelistirmek için de çalismalar yaptik, yapmaya da devam ediyoruz. Bugüne kadar yaklasik 260 bin zeytin, ceviz, badem, incir, nar, Antep fistigi fidani dagitti, yabani meyve agaçlarina 500 bin göz asilama yapti, 2 mahallede hayvan yikama havuzu olustururken; 1 mobil hayvan yikama aracini besicilerin hizmetine sundu. Bölgede ariciligi gelistirmek amaciyla da bin 750 adet kovan dagitimi yapildi. Pelitalan Mahallemizde kurdugumuz, Kirsal Kalkinma Merkezi’nde üreticilerimiz ürünlerini isleme firsati sunuyor. Yine üreticilerimize verdigimiz egitimlerle de organik tarim, alternatif ürünlerin nasil yetistirilecegini anlatiyoruz” diye konustu.



Baskan Çerçi’ye tesekkür ettiler

Fidanlarini alan üreticiler de Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi’ye tesekkür ederek yapilan hizmetten duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: İHA