Iki Arastirma Üniversitesinden Örnek Isbirligi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) ile Erciyes Üniversitesi daha önce örnegi olmayan bir protokol imzaladi. Bilimsel ilgi alanlari üzerinden ortak akademik çalisma ve proje yürütmek isteyen iki üniversite, ilk adimi mimarlik fakülteleri üzerinden atti.

Iki Arastirma Üniversitesinden Örnek Isbirligi
Türkiye’deki 23 arastirma üniversitesi arasinda yer alan BUÜ ile Erciyes Üniversitesi;mimarlik fakültelerinin farkli alanlarda ortaklik yapabilmesi hedefiyle özel bir protokol hazirladi. Egitim-ögretim, proje isbirligi, bilgi ve deneyim paylasimi, yüksek lisans ve doktora ortakligi dahil olmak üzere çok sayida konuyu içeren isbirligi protokol metnini BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, BUÜ Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tülin Vural Arslan ile Erciyes Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gonca Büyükmihci imzaladi.

Isbirligi yeni fakültelerle devam etmeli

Törende konusan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, sanayinin son derece güçlü oldugu Bursa’nin en büyük üniversitesi olarak is dünyasi ile ikili iliskilerin daha da gelistirilmesi adina yogun bir çaba gösterdiklerini aktardi. Ayni zamanda arastirma üniversitesi misyonu dogrultusunda da proje ve katma degerli faaliyetlere odaklandiklarinin altini çizen Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Dogal olarak ayni grubun içerisinde bulundugumuz diger arastirma üniversiteleri ile de isbirliklerimizi ve etkilesimleri artirmaya çalisiyoruz. Bursa Uludag Üniversitesi olarak mevcut siralamamizdan yukarilara dogru gitmeyi arzu ediyoruz. Bunun için de ilave çok sayida adim attik. Erciyes Üniversitesi’ni daha evvel ziyaret etmistik. Bugün geldigimiz noktada ise mimarlik fakülteleri özelinde bir isbirligi için adim atiyoruz. Ortak çalisma istegimizin bu düzeyde kalmamasini da temenni ediyoruz. Fakülte ve diger egitim birimlerimiz için de yeni çalisma basliklari bulabilecegimize inaniyoruz. Protokolümüzün hayirli olmasini diliyor, emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Birliktelik herkese katki saglayacak

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise iki arastirma üniversitesinin kiymetli bir ortaklik için bir araya gelmis olmasindan ötürü büyük bir memnuniyet duyduklarini söyledi.

Arastirma üniversitesi liginin son derece kiymetli oldugunu ve orada yer alabilmenin üniversitelere özel avantajlar sagladigini vurgulayan Prof. Dr. Fatih Altun; “Bu siralamada yer almak önemli ancak devamlilik saglamak çok daha kiymetli. Yapacagimiz isbirligini de bu manada son derece kiymetli buluyorum. Sadece mimarlik fakülteleri arasinda degil, diger fakültelerimiz arasinda da eslestirmelerin yapilmasi ayrica önem tasiyor. Arastirma üniversitelerine verilen 1004 projelerinde paydas olmak ve ortak çalisma yürütmek de bizlere katki saglayacaktir. Bursa’nin ve üniversitelerinin gücünü biliyoruz. Gelecek yillarda da arastirma üniversiteleri siralamasinda çok daha iddiali noktalarda yer alacaklarini düsünüyorum. Erciyes Üniversitesi olarak saglik, mühendislik ve ziraat alanlarinda güçlüyüz. Bunlari öne çikarmak için de gayret ediyoruz. Bu protokolü çok önemsiyoruz. Üniversitelerimizin ve fakültelerimizin isbirligi bizleri mutlu edecek. Nihayetinde üniversitelerimiz önce sehrimiz sonra da ülkemiz için katma deger olusturacak çalismalari ortaya koymak için çalisiyor. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Protokolümüz hayirli olsun” dedi.

Güzel bir baslangiç olacak

BUÜ Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, isbirligi protokolünü imzalamaktan ötürü son derece memnun olduklarini vurguladi. Proje, jüri ve arastirma basliklarinda ortakliklar yapilacagi bilgisini de veren Prof. Dr. Tülin Vural Arslan; “Özellikle uluslararasi projeler için farkli cografyalardan partner bulabilmek oldukça önemli. Arastirma üniversiteleri arasinda böylesi isbirliklerinin bir protokol çerçevesinde olmasi hepimize arti deger katacaktir. Her iki arastirma üniversitesi için de güzel bir baslangiç olacaktir. Ümit ediyoruz ki yeni arastirma ve ortak egitim programlar olusturmak için de ilk adimi atmis olacagiz. Hali hazirda iyi olan iliskilerimizi daha da üst seviyeye çikarmak adina imzaladigimiz protokolün hepimize hayirli olmasini diliyoruz” açiklamasinda bulundu.

Ortak proje hazirliklari hizlica ilerleyecek

Erciyes Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gonca Büyükmihci da yapilabilecek konulari görüsmek adina daha önceden bir ziyaret gerçeklestirdigini belirterek; “Uludag Üniversitesi Mimarlik Fakültesi yöneticileri ile zaten tanisiyorduk. Ziyarette akademisyen arkadaslarimizla da tanisma firsati bulduk. Sicak bir ilgiyle karsilandik. Herkes isbirligi için hazir ve istekli. Ikinci asama olarak proje hazirliklarimiza baslayacak ve degerli çiktilar için çalismalar yürütecegimize inaniyoruz. Hayirli olsun” diye konustu.

Imza töreninde BUÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Cafer Çiftçi ve Prof. Dr. Zekeriyya Ari ile iki üniversitenin akademisyenleri de hazir bulundu.
Kaynak: İHA