Ezgi Apartmani Davasinin Ilk Durusmasi Görüldü

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerde 35 kisinin hayatini kaybettigi 10 katli Ezgi Apartmani ile davanin ilk durusmasi yapildi. 12 saat süren durusma yarina ertelendi.

Ezgi Apartmani Davasinin Ilk Durusmasi Görüldü
Ezgi Apartmani davasinin durusmasi Kahramanmaras 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusma, kimlik tespitlerinin ardindan iddianame özetinin okunmasi ile basladi.

Tutuklu müteahhit Y.A. ve tutuklu sorumlu mühendis fenni mesul M.T. durusmada hazir bulundu. Ezgi Apartmani’ndaki pastanenin iç mimari E.D., Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Durusmada mahkeme baskani iç mimar E.D.’den savunma istedi. Suçlamalari reddeden E.D. kendisinin iç mimar olarak hizmet verdigini pastanenin yenilenmesinde, sökme ve kirma gibi islemler yapmadigini belirtti.

Binanin yikilmasina neden olan kalitesiz beton olmak üzere projedeki uygulanmasi gerekenlerin yerine getirilmedigini ifade eden E.D, “Bu bina projesine uygun olarak yapilmamistir. Pastanede yapildigi iddia edilen tadilatlarla bir analiz daha yapilmaktadir. Binada nervürlü formati olmasi gerekirken kullanilmamistir. Binada zemin etüdü yoktur. Binada kesilecek kolonlar söz konusu degildir. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Tutuklu sanik fenni mesul M.T. ise, binayi tasiyan kiris, kolon ve perde betonlar oldugunu söyledi.

Kolon ve kirislerin durumuyla ilgili M.T, “Üniversiteden hocalar bu raporu vermis ve iki üç saattir masal dinliyoruz. 1975 yilinda yapilmis yönetmeligi 2018’e göre degerlendiriliyorlar" diyerek beraatini talep etti.

Sanik müteahhit Y.A ise, “Bize teblig edilen suçlarin hepsini reddediyorum 14 yil devlet memurlugunun ardindan is hayatima basladim. Ben mühendisim. Demir ve beton çalinmaz. Ben binayi nervürlü demir ile yaptirdim sarti yoktu. O yillarda o demir bulunmuyordu. Ben malzeme çalmam. Ezgi benim ilk torunum. Adini yaptigim binayi eksik yapar miyim?" dedi.

Saniklar suçlamalari kabul etmeyerek beraatlarini talep etti. Mahkeme gelen talepleri degerlendirdi, Türkiye Barolar Birligi ve Kahramanmaras Barosu’nun davaya katilma talebini reddetti.

Durusma yarina ertelenirken, taniklarin dinlenmesiyle davaya devam edilecek.
Kaynak: İHA