Erzurum'da Kedi Ile Muhabbet Kusunun Dostlugu Gülümsetiyor

Erzurum’da Özünal ailesinin muhabbet kusu ile yavru kedileri arasindaki dostluk görenleri hem hayrete düsürüyor hem de gülümsetiyor.

Erzurum'da Kedi Ile Muhabbet Kusunun Dostlugu Gülümsetiyor
Kediler ile kuslarin bir arada yasamasinin zor oldugu herkes tarafindan bilinen bir gerçek. Bu durumun altinda yatan sebeplerin en önemlisi ise kedilerin dogal avcilar olmasi olarak ifade ediliyor.

Erzurum’daki Özünal ailesi 4 aylikken sahiplendikleri ve adini Seker koyduklari minik kediyi çok sevdi. Ancak evlerinde yillardir Mavis isimli bir muhabbet kusu vardi. Aile ilk önceleri kedi ve kusu ayri odalarda tuttu. Özünal ailesinin küçük oglu Mehmet Akif bu durum karsisinda uzun bir süre Seker ile Mavis yan yana getirmedikleri ifade ederken, "Ikisini de çok seviyorduk. Ama yan yana gelmemeleri için çok ugrastik" dedi.

Ancak daha sonra iki hayvanin birbirine zarar vermedigini, oyunlar oynadigini gördüler. Sonrasinda ikisi de evde gönüllerince ve serbest bir sekilde gezmeye basladi.

Zaman zaman minik kus Mavis’in israrli oynama istegi minik kedi Seker tarafindan patilerle geri çevrilse de iki hayvanin görüntüleri bilinen “kedi-kus” zitligina ya da düsmanligina adeta meydan okuyor. Aile ise bu durumdan son derece mutlu olduklarini ve keyiflerinin yerinde oldugunu belirtiyor.
Kaynak: İHA