Ayvacik'ta 70 Kaçak Göçmen Yakalandi, 5 Organizatör Gözaltina Alindi

Çanakkale Il Jandarma Komutanligi, Çanakkale Il Emniyet Müdürlügü, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanligi ile Sahil Güvenlik Bati Marmara Grup Komutanligi ekiplerince Ayvacik ilçesinde 3 farkli noktada 70 kaçak göçmen yakalandi. 5 organizatör ise gözaltina alindi.

Ayvacik'ta 70 Kaçak Göçmen Yakalandi, 5 Organizatör Gözaltina Alindi
Göçmen kaçakçiligi ile mücadele çerçevesinde Çanakkale Il Jandarma Komutanligi, Çanakkale Il Emniyet Müdürlügü, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanligi ile Sahil Güvenlik Bati Marmara Grup Komutanligi ekipleri tarafindan müsterek yapilan operasyon sonucunda 3 farkli noktada 70 kaçak göçmen yakalandi. Yabanci uyruklu V.S.S., A.S., K.S. ile O.Y. ve H.B. gözaltina alindi. Kaçak göçmenlerin tasinmasinda kullanilan iki araç ve bir sürat botuna ise el konuldu. Araçlar yed-i emin otoparkina çekildi.

Yakalanan kaçak göçmenler, jandarmadaki islemlerinin ardindan Ayvacik ilçesindeki Yabancilari Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Gözaltina alinan yabanci uyruklu organizatörler V.S.S., A.S., K.S. ile O.Y. ve H.B.’nin jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilecegi beldirildi.
Kaynak: İHA