Seçil Erzan Açiklamasi 'Insanlar Benim Yüzümden Birikimlerini Kaybetti, Hayatlarini Bitirdim, Kendimden Nefret Ediyorum''

Yüksek kar getirili özel fon vaadiyle aralarinda Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoglu gibi isimlerin de bulundugu pek çok kisiyi dolandirdigi iddia edilen Seçil Erzan’in el konulan telefonuna iliskin yeni bir bilirkisi raporu hazirlandi. Raporda, Erzan’in "Türkiye’ye suçlu iadesi olmayan ülkeler 2023’’, “Intihar çesitleri”, ‘’Hangi ilaç öldürür’’ gibi aramalar yaptigi ortaya çikti. Ayrica Erzan’in mesajlasmalarindan birinde, ‘’Çok agir ve adice bir sey oldu, kendimi de mahvettim herkesi perisan ettim. Insanlar benim yüzümden birikimlerini kaybetti, hayatlarini bitirdim. Kendimden nefret ediyorum, ölmek tek çarem" dedigi kaydedildi.

Seçil Erzan Açiklamasi 'Insanlar Benim Yüzümden Birikimlerini Kaybetti, Hayatlarini Bitirdim, Kendimden Nefret Ediyorum''
Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon oldugunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil oldugunu söyleyerek aralarinda taninmis futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoglu ve Selçuk Inan’in da bulundugu 21 kisiyi yaklasik 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandirdigi iddia edilen Sube Müdürü Seçil Erzan’in el konulan telefonuna iliskin yeni bir bilirkisi raporu hazirlandi.

Internette ‘Türkiye’ye suçlu iadesi olmayan ülkeler 2023’ aramasi yapmis

Seçil Erzan’dan ele geçirilen telefonda yer alan 117 bin 334 mesaj, fotograflar, videolar, notlar, ses kayitlarinin incelendigi 200 sayfalik bilirkisi raporunda, Erzan’in internet üzerinden yaptigi aramalar da yer aldi. Erzan’in 15 Mart 2023 ile 7 Nisan 2023 tarihleri arasinda "Hangi ilaç öldürür", "Türkiye’ye suçlu iadesi olmayan ülkeler 2023", "Isviçre suçlu iadesi", "Suçlu iade etmeyen ülkeler", "Intihar çesitleri", "Fare zehri insani kaç saatte öldürür", "Nasil intihar edilir", "Kendini asma", “Bad cat fare zehri insana zarar verir mi”, “Bilekleri kesmek” gibi aramalar yaptigi kaydedildi.

Hazirlanan raporda, telefon içerisinde yer alan dava ile alakali olabilecegi degerlendirilen bazi fotograflarin silindigi, ayrica silinen fotograflarin ise geri getirildigi aktarildi. Fotograflar incelemesinde, ajanda üzerinde “Atilla”, “Ali”, “Nur”, “Nazli”, “Hoca”, “F. T.”, “Umut”, “Tanin”, “Merve”, “Hüseyin”, “Moci”, “Nuray”, “Eniste”, “Teyze”, “Deras”, “Süleyman”, “Erkan” gibi ibareler ve bu ibarelerin yaninda da alinan-verilen paralarin, bazen tarih ve notlarin yazdigi ifade edildi. Ayrica Arda Turan, Ayhan Akman, Nazli Can, Merve Özer Yilmaz ile yapilan mesajlasmalarin ekran görüntülerinin de telefonda yer aldigi aktarildi.

"Iyi kötü herkes bir seyler kazandi, olanlar benim hayatima oldu"

Raporda Seçil Erzan’in ‘Nuri Bey’ diye kaydettigi kisiyle mesajlasmalarina su sekilde yer verildi:

"Seçil Erzan: Nuri anneme hiç kiyamiyorum ben, canim yavrum diye melek gibi gözümün içine bakiyor. Bozcaada’ya 300 bin dolar borç var çarsamba günü ödeyip orayi üzerine al, o pisliklere kalmasin anneme orda bakarsiniz.

Nuri Bey: Kim o pislikler?

Seçil Erzan: Merve ile Tanin. Annemin vekâletini de elimden aldi, bana o vekâleti kötü bir sey için degil annemin normal isleri için almistim. Annem elimi birakmiyor hiç yavrum gel saril bana diyor gözümün içine bakiyor dayanamiyorum. Azicik öpeyim diyor, konusmaya çalisiyor. Kokluyor beni, dayanamiyorum ben, ben kötü bir sey yapmadim Nuri. Iyi kötü herkes bir seyler kazandi. Olanlar benim hayatima oldu, ne bir yuvam oldu ne de bir ailem kaldi. Merve herkese ‘babasi yasadigi iliskinin rezilliklerden kaçti adaya, annesi iliskisi yüzünden beyin kanamasi geçirdi’ diyormus. Sunlarin eline annemi sakin birakma.

Nuri Bey: Her seyi yüzüne, gözüne bulastirdin, tek sorumlu sensin. Durduramadik seni.

Seçil Erzan: Bir damla canim kaldi savasiyorum, didiniyorum ama beni bu bitiriyor, beni takip ettiriyor, her seyimi kaydediyor, telefonlarimi, kocasi ayri o ayri.

Nuri Bey: Seçil her sey düzelir yanlis bir sey yapma. Yapilan ne varsa cezasini çekersin, anneni düsün. Biraz üzüleceksin ama düzelmeyen bir sey yok hayatta, bu da geçecek insallah, birakma kendini.

Seçil Erzan: Çarem yok Nuri, herkes beni bir kasik suda bogar. Çok agir ve adice bir sey oldu, kendimi de mahvettim herkesi perisan ettim. Insanlar benim yüzümden birikimlerini kaybetti, hayatlarini bitirdim. Kendimden nefret ediyorum, ölmek tek çarem."

Öte yandan davanin sonraki durusmasi 8 Mart’ta Istanbul 41.Agir Ceza Mahkemesi’nde devam edecek.
Kaynak: İHA