Murat Kurum Açiklamasi 'Büyükçekmece'mize Deniz Ulasimini Saglayacagimiza Söz Veriyoruz'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Büyükçekmece’de vatandaslarla bir araya geldi. Kurum, "Büyükçekmece’mizi deniz ulasimiyla Istanbul’un ana merkezlerinden biri yapmak için, tüm sahil kesiminden Büyükçekmece’mize deniz ulasimini saglayacagimiza söz veriyoruz” dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Büyükçekmece'mize Deniz Ulasimini Saglayacagimiza Söz Veriyoruz'
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, seçim çalismalarina devam ediyor. Kurum, Büyükçekmece Tepecik Meydani’nda düzenledigi mitingde vatandaslara seslendi. Mitinge Murat Kurum’un yani sira AK Parti Büyükçekmece Ilçe Baskani Murat Çelik, MHP Büyükçekmece Ilçe Baskani Nesri Haci, Büyük Birlik Partisi Büyükçekmece Ilçe Baskani Hakki Kaya, Cumhur Ittifaki’nin Büyükçekmece Belediye Baskan Adayi Recep Erol ve çok sayida vatandas katildi.

Kurum’a konusmasi sirasinda vatandaslar alkislar ve sloganlarla eslik etti. Mitingde ilgiyle karsilanan Kurum vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi çektirdi.

“1 Nisan’da algi ve reklam belediyeciligini bitirecek”

Büyükçekmece’de düzenlenen mitingde konusan Kurum, “Bu meydan kararini vermistir. Bu meydan, tipki 28 Mayis’ta oldugu gibi 31 Mart zaferimizi müjdeliyor. 31 Mart’ta yeniden Istanbul diyor. 1 Nisan’da algi ve reklam belediyeciligini bitirecek. Bu tablo Büyükçekmece’mize ve Istanbul’a eser ve AK belediyeciligi getirecek. Biz her zaman Büyükçekmece’nin yarinlari için çalistik. Istanbul’da artik degisim vakti gelmistir. Ve biz Istanbullularin hayatini degistirecek projelerimizle bu sehri yeniden, umudun Istanbul’u yapmaya geliyoruz. Istanbullularin gurur duyacagi, sahiplenecegi bir belediyecilik yapmaya geliyoruz. Biz 31 Mart aksami Istanbullularin hem belediye baskani hem de kardesi ve evladi olmaya geliyoruz. Biz Istanbullularin hem oylarina hem de kalplerine, yüreklerine, gönüllerine talibiz. Tam 25 yildir bunun için çalisiyoruz. Çeyrek asirdir gönüller yapmaya, yüreklere dokunmaya devam ediyoruz. Insanimizin özledigi, hasretle bekledigi tüm projelerimizi milletimize sunuyoruz. Biz annelerimiz ve babalarimiz için bir an olsun durmayacagiz. Her evladimizin gelecege dair umudu biz olacagiz. Istanbul’un yeniden dirilisini bu yaptigimiz çalismalarla birlikte baslatacagiz. Elimizi milletimizin elinden bir an olsun çekmeyecegiz” dedi.



“Büyükçekmece’nin en basta su ve kanalizasyon sorunu var”

Büyükçekmece’nin sorunlarina deginen Kurum, “AK Parti’nin, Cumhur Ittifaki’mizin yönettigi her ilçesine gittigimizde eser ve hizmet siyasetinin en güzel örneklerini görüyoruz. Ama ne zaman CHP zihniyetinin yönettigi belediyelere baksak sehirlerimizin nasil magdur kentlere dönüstügünü görüyoruz. Çünkü CHP belediyeciligi dert demek, dert demek, sikinti demek, sorun demek, çile demek. Ilçemiz maalesef, is bilmez ellerde derdin, çilenin, sikintinin merkezi olmus durumda. En kiymetli sahit milletimizdir. Büyükçekmece’nin trafik sorunu özellikle turizm sezonunda büyük bir derde ve çileye dönüsüyor. Buradaki yollarin, alternatif ulasim araçlarinin acilen yapilmasi gerekiyor. Büyükçekmece’nin en basta su ve kanalizasyon sorunu var. Bu temel altyapi hizmetlerinin de acilen iyilestirilmesi gerekiyor. Buradan Büyüksehir Belediyesine soruyorum. 5 yildir ISKI’yi siz yönettiniz, neden Büyükçekmece’nin altyapi sorunlarini yapmadiniz? ISKI’yi öyle bir hale getirdiniz ki su anda bu devasa kurum borç bataginda ve yönetilemez hale geldi. ISKI’yi 94 öncesindeki o rezil haline geri döndürenlere, bu sehre 1 litre yeni su kaynagi getiremeyenlere milletimiz hesap soracaktir. Büyükçekmece’de özellikle eski ve riskli yapilarin bir an evvel yenilenmesi gerekiyor. Sen Büyükçekmece’nin bunca dönüsüm sorunu varken hangi önemli islerle mesguldün? Bos polemiklerin derdindeydin, Istanbul disi gündemlerin pesindeydin. Istanbul’u basamak olarak gördün. Istanbul’u gelecek hedeflerin ugruna göz ardi ettin. Yaptigin o israflarin hesabini bir bir soracagiz. Büyükçekmece’mizin dogal yesil alanlari var ancak, peyzaji yapilmis yesil alanlari ve parklari son derece yetersiz. Sahil seridimiz yapilasma, betonlasma baskisi ve risk altinda. Iste, bütün bunlarin düzelmesi için ne AK Parti belediyeciligi gerekiyor. Bizi hiç bir zaman iftiralarin, polemiklerin dedikodularin içinde bulamazsiniz. Milletimiz bizi nerede istiyorsa oradayiz” seklinde konustu.



“31 Mart’ta milletin sirtina yük olan vagon belediyeciligi bitecek”

CHP’li mevcut yönetimi elestiren Murat Kurum, “Artik milletimiz CHP’li mevcut belediye baskan adayini tanimis ve bizimle arasindaki farklari görmüstür. Bugün Istanbul’un yönetiminde 1.5 milyon yuvamiz deprem korkusuyla yasarken, 6 milyon insana yardim etmek dururken, Ankara’nin yollarinda kariyer hesabi yapanlar vardir. Bir tarafta Fikirtepe’de 60 bin insanimizi yeni yuvalarina kavusturanlar, diger tarafta afet aninda büyükelçilerle gizli toplantilar yapanlar var. Bugün bir tarafta Üsküdar Kirazlitepe’de, Ferah’ta, Mehmet Akif’te ayagindaki çizmelerle santiye çamuru çigneyenler var, diger tarafta dün dost dedigi adamlarin hukukunu çigneyenler var. Bugün bir yanda Pendik’te, Sultanbeyli’de on binlerce yuvanin temelini atanlar var, diger yanda Ankara’da hançer siyasetiyle kendi genel baskanlarinin altini oyanlar var. Bir yanda Güngören’de, Zeytinburnu’nda on binlerce milletiyle yeni yuvalarina kavusturanlar var, diger yanda kentsel dönüsüme karsi bin 500 dava açanlar var. Bunlar deprem konusu görüsülürken büyüksehir meclisine bile gitmeyip, CHP’nin genel baskanligi için 50 günde 200 gizli toplanti yapanlardir. Sadece bunlar bile 31 Mart’ta neyin degisecegini göstermek için yeterlidir. 31 Mart’ta kirli hesaplar bozulacak, milletin hesabi tutacak. 31 Mart’ta milletin sirtina yük olan vagon belediyeciligi bitecek, millet için çalisan lokomotif, gerçek belediyecilik gelecek” ifadelerini kullandi.

“Büyükçekmece’mize deniz ulasimini saglayacagimiza söz veriyoruz”

IBB Baskan Adayi Kurum Büyükçekmece için yapacagi projelerini su sekilde anlatti:

“Büyükçekmece Gölü’müzün etrafini düzenleyecegiz. Sizlere ve yavrularimiza millet bahçesi olarak sunacagiz. Büyükçekmece - Silivri metrobüs hattini hizmete alacagiz. Metrobüsü Büyükçekmece’mize, Silivri’mize kadar uzatacagiz. Tüyap - Albatros - Büyükçekmece Rayli Sistem / Füniküler hattimizi açiyoruz. Büyükçekmece - Kâgithane Karayolu Tünel Projemizi hizli bir sekilde Büyükçekmece’mize kazandiracagiz. Mimar Sinan Kavsaginin insasina hemen baslayacagiz. Büyükçekmece’mizi deniz ulasimiyla Istanbul’un ana merkezlerinden biri yapmak için, tüm sahil kesiminden Büyükçekmece’mize deniz ulasimini saglayacagimiza söz veriyoruz. Üst geçitlerimizi yenileyecegiz. Kumburgaz, Kamiloba, Türkoba ve Pinartepe Mahallelerimizdeki imar sorununu halledecegiz. Büyükçekmece’de tek bir riskli yapi kalmayincaya kadar deprem dönüsümünü gerçeklestirecegiz. Gençler, bundan sonra 10 kilometre yol gidip kütüphaneye gitmeyeceksiniz. Biz Büyükçekmece’nin her mahallesinde kütüphanelerimizi sizler için yapacagiz. Büyükçekmece Bilim Merkezi ve Gençlik Kültür Merkezi’ni gençlerimize kazandiracagiz. Engelli ve Yasli Bakim Merkezlerini yapmak suretiyle Büyükçekmece’de 1 Nisan sabahi huzur olacak.”
Kaynak: İHA