Emniyetten 5 Ilçede Uyusturucu Ve Asayis Denetimi

Balikesir’de emniyet ekipleri 5 ilçede gerçeklestirdikleri uyusturucu ve asayis denetimlerinde, uyusturucu suçundan 4 kisi, adam yaralamadan bir kisi ve ruhsatsiz silah bulunduran bir kisiyi yakaladi.

Emniyetten 5 Ilçede Uyusturucu Ve Asayis Denetimi
Balikesir Il Emniyet Müdürlügüne bagli Ilçe Emniyet Müdürlükleri geçtigimiz 2 gün boyunca uyusturucu ve asayis denetimi gerçeklestirdi. Savastepe Ilçe Emniyet Amirligine bagli görevlilerce; Fatih Mahallesi Osmanli Caddesi üzerinde süpheli bir araçta bulunan 2 sahsin kimlik kontrollerinin yapildigi esnada araç içerisinden bir adet payp ve 2.1 gram metamfetamin maddesinin yere atildigi görüldü.

Ekipler 2 sahsi gözaltina alirken uyusturucu maddelere el koydu.

Bandirma Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri Çinarli Mahallesi 63. Sokak üzerinde yapilan kontrollerde durumundan süphe ettikleri bir süphelinin kaba üst aramasinda 2 tablet halinde toplam 24 adet lyrica sentetik hap elde geçirdi. Ayrica polis ekipleri Çinarli Mahallesinde durumundan süphelenerek durdurulan O. G. (27) isimli sahsin kaba üst aramasinda; 0.35 gr metamfetamin maddesi ve uyusturucu madde kullanma düzenegi ele geçirildi.

Gönen Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri Kurtulus Mahallesi Bandirma Yolu uygulama noktasinda dur ihtarina uymayarak kaçan bir araç, Karsiyaka Mahallesi kavsagi civarinda ekiplerce durduruldu. Araç içerisinde bulunan S. E. T. (26) ve H. K. (25) isimli sahislarin kaba üst aramasinda; S. E. T.’nin üzerinde 3 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Havran Ilçe Emniyet Müdürlügü geçtigimiz gün saat 02:00 sularinda Havran Devlet Hastanesinden Silahli Yaralama vakasi bildirilmesi üzerine yapilan incelemede, yarali E. Y.’nin sol omuz tek giris sekilde yarali oldugu ve U. A., R. K. ve A. S. tarafindan hastaneye getirildigi ögrenildi. U. A. isimli sahisla yapilan görüsmede E. Y.’ye ait ikamette dört kisi birlikte uyusturucu içtikleri, E. Y.’ye ait silahla oynadigi sirada silahin yanlislikla ateslendigini ve sahsi yanlislikla yaralandigini, daha sonra hastaneye götürmek için ikametten ayrildiklari ve ayrildiklari sirada silahi ikamette biraktigini ögrenildi. U. A. isimli sahsin yapilan üst aramasi sonucunda 11.4gr metamfetamin uyusturucu maddesi ele geçirildi. Ayrica olay yeri olan ikamette yapilan kontrollerde 2 uyusturucu içme aparati olan payp ele geçirildi ve ikamet bahçesinde bulunan 2 motosiklet ise incelendiginde Edremit ilçesinden 2023/1767 ve 2024/362 suç numarasi ile çalinti oldugu tespit edildi. Olay yerinde yapilan arastirmada suç aleti silah bulunamadi. Ekipler, Cumhuriyet Savciliginin talimatlari dogrultusunda olayla ilgili sorusturma baslatti.

Edremit Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, geçtigimiz gün gece saatlerinde yaya olarak devriye attiklari sirada Akçay Senpazar civarinda iki sahsin kaba üst aramasi yapilmak istendigi sirada kaçmaya baslayan Y. T. (18) isimli sahis, kovalamaca sonucu olay yerine sevk edilen ekiplerce yakalandi. Kaçan sahsin çantasinda yapilan kontrollerde paketlere sarili halde 3 ruhsatsiz tabanca oldugu ele geçirilerek 2 süpheli sahis gözaltina alindi.

Balikesir Il Emniyet Müdürlügü, emniyet, asayis ve kamu düzeninin saglanmasi için suçlularin yakalanmasina yönelik çalismalarina araliksiz olarak devam edecegini bildirdi.
Kaynak: İHA