Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Sehit Ailesinin Evini 1 Ayda Teslim Ettik'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, "Söz verdigimiz gibi sehidimizin ailesinin evini 1 ayda yaparak teslim ettik" dedi.

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Sehit Ailesinin Evini 1 Ayda Teslim Ettik'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kahramanmarasli Sehit Piyade Er Müslüm Özdemir’in ailesine, depremde yikilan evlerini 1 ay içerisinde yapip teslim edecegiz diyerek söz vermisti. Bakan Özhaseki, Sehit Müslüm Özdemir’in ailesinin 6 Subat depremlerinde yikilan evlerinin yerine, saglam ve güvenli bölgede bir ay önce temelleri atilarak yapimi tamamlanan evi, sehit ailesine teslim etti.

“Özdemir ailesinin evi 1 ayda yapildi”

Bakan Mehmet Özhaseki’nin talimatiyla Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Yapi Isleri Genel Müdürlügü tarafindan Özdemir ailesinin depremde yikilan evlerinin yapimina 1 ay önce baslanildi. Bakan Özhaseki’nin söz verdigi gibi yöresel mimariye uygun sekilde net 106 metrekare büyüklügündeki 3 +1 evin yapimi 1 ay içerisinde tamamlandi. Özhaseki, bugün Kahramanmaras’a giderek sehit Müslüm Özdemir’in ailesini, yeni evlerinde ziyaret etti. Kur’an-i Kerim okunmasinin ardindan, Bakan Özhaseki, sehidin annesi Ümmihani Özdemir ve babasi Ali Özdemir’e evlerinin anahtarini teslim etti. Özdemir ailesi ile sohbet eden Özhaseki, sehit ailesinin her zaman yanlarinda olduklarini ifade etti.



“1 ay öncesinde sehidimizin ailesine söz vermistik”

Ziyaretin ardindan açiklamalarda bulunan Özhaseki, “1 ay kadar önce sehidimizin ailesine, ‘1 ay içerisinde evini yapip teslim edecegiz’ diye söz vermistik. Bugün de evin teslimi için geldik. Söz verdigimiz gibi sehidimizin ailesinin evini 1 ayda bitirmis olduk. Onlar vatan için sehit düstüler. Onlar hepimizin sehidi. Sehidimize Allah rahmet etsin. Rabbim cennetiyle müjdelesin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA