Memleket Partisi Il Baskani Baltalik Açiklamasi 'Abdal Kültürünü Genisletecek Isletmeler Açilmali'

Memleket Partisi Kirsehir Il Baskani Gülay Baltalik, UNESCO Müzik Sehri Kirsehir’de, abdal kültürünün genisletilmesi ve yeni yetisen neslin kültüre bagliliginin arttirilmasi için kültür devamliligini saglayacak isletme sayisinin arttirilmasini istedi.

Memleket Partisi Il Baskani Baltalik Açiklamasi 'Abdal Kültürünü Genisletecek Isletmeler Açilmali'
Memleket Partisi Kirsehir Il Baskani Gülay Baltalik, sehirde misafirlerin abdal kültürüyle agirlanmasini ve yeni isletmeler ile organizasyonlar yapip kültürel devamliliga katki sunulmasi gerektigini söyledi.

Baltalik açiklamasinda, "Abdal kültürü destekleri için sehirde bu kültürü anlatacak isletme sayisinin artmasinin önemine inaniyoruz. Abdal kültürünün yasatilmasi ve tanitilmasi için sehirdeki isletmelerin bu kültürü yansitacak faaliyetlerde bulunmalari büyük bir önem tasir. Belediye, Valilik, STK’lar herkes üzerine düsen görevi yerine getirerek sehrin girisinde sehrin merkezinde ve sehrin çikisinda sadece bu kültüre ait isletmeler önemli. Kirsehir’de sehir disindan gelen birisinin geçmisle gelecek arasinda köprü kurmasini saglayacak hizmetlere kapi aralamak gerekir. Sehirdeki isletmelerin Abdal kültürüne destek olmalarinin, kültürel zenginligin korunmasi ve tanitilmasina katki saglayacagini biliyoruz" dedi.

Baltalik, ayrica politik amaçlar disinda kültürün mimari Neset Ertas ve babasi Muharrem Ertas’in ölüm yil dönümlerinde anilmalarinin destekleyici çalismalardan uzak oldugunu ve köprü olacak islerin sehre acilen kazandirilmasi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA