Israil Ordusu, Sinir Tanimayan Doktorlara Ait Siginagi Vurdu Açiklamasi 2 Ölü

Israil askerlerinin Han Yunus’ta Sinir Tanimayan Doktorlar personeli ile ailelerinin kaldigi siginagi bombalamasi sonucu 2 kisi hayatini kaybetti, 6 kisi de yaralandi. BM Insani Isler Koordinasyon Ofisi’nin isgal altindaki Filistin topraklarindaki kidemli insani isler görevlisi Jonathan Whittall, Israil askerlerinin kislaya çevirdigi Nasser Hastanesi’nin "iyilesme yeri degil, ölüm yeri" haline geldigini ifade etti.

Sivil toplum kurulusu Sinir Tanimayan Doktorlar (MSF) tarafindan yapilan açiklamada, Israil askerlerinin Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus’a bagli El Mevasi bölgesine girdigi bildirildi.

MSF personeli ve ailelerinin kaldigi bir siginagin bombalandigi belirtilen açiklamada, "Ambulans ekipleri olay yerine ulasti, meslektaslarimizin ailesinden en az 2 kisi hayatini kaybetti, 6 kisi de yaralandi. Yasananlardan dolayi dehsete düstük" ifadeleri kullanildi.

Israil gece boyu Gazze’yi vurdu

Filistinli yerel kaynaklara göre Israil gece saatlerinde Gazze Seridi’nin merkezindeki Nuseyrat Mülteci Kampi ile Deyr el-Balah kentine saldiri gerçeklestirdi, 34 kisi hayatini kaybetti. Israil savas uçaklari ayrica Gazze Seridi’nin güneyindeki Refah’in dogusunda Ceneyne Mahallesi’nde Ebu El Nur ailesine ait bir evi bombaladi, aralarinda çocuklarin da bulundugu en az 8 kisi hayatini kaybetti, çok sayida kisi de yaralandi. Güneydeki Han Yunus kentinde Israil ordusuna ait tanklarin El Mevasi bölgesinde yerinden edilen sivilleri hedef almasi sonucu 6 kisi yasamini yitirdi.

"Nasser Hastanesi iyilesme yeri degil, ölüm yeri haline geldi"

Birlesmis Milletler Insani Isler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) isgal altindaki Filistin topraklarindaki kidemli insani isler görevlisi Jonathan Whittall yaptigi açiklamada, Han Yunus’taki Nasser Hastanesi’ne yönelik degerlendirmede bulundu. Israil’in baskin gerçeklestirerek kislaya çevirdigi hastanede mahsur kalan hastalari tahliye etmek için Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) ve Filistin Kizilayi ile hastaneye giren Whittall, "Bu binalardan birinde 150 hasta var. Yiyecekleri, sulari yok, elektrikleri yok. Bu hastanede çok az doktor ve hemsire kaldi. Sartlar korkunç" ifadelerini kullandi. Whittall, "Koridorlarda cesetler var. Hastalar perisan durumda. Burasi iyilesme yeri degil, ölüm yeri haline geldi. Bu, yasanmamasi gereken, önlenebilir bir trajedidir" diyerek yasanan insani krize dikkat çekti.
Kaynak: İHA