Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kisi Basina Düsen 18 Metrekare Yesil Alan Ile Rekoru Yenileyecegiz'

Kocasinan Belediyesi, yesil alanda da yeni rekora hazirlaniyor. Bilindigi üzere Dünya standartlarina göre kisi basina düsen yesil alan miktari 9 metrekare iken, yapilan yatirimlarla Kocasinan’da kisi basina düsen bu miktari 15,65 metrekareye ulastigini belirten Kocasinan Belediye Baskani ve Baskan Adayi Ahmet Çolakbayrakdar, bu yil ise kisi basina düsen bu miktari 18 metrekareye çikartarak, yeni bir rekor elde edeceklerini söyledi.

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kisi Basina Düsen 18 Metrekare Yesil Alan Ile Rekoru Yenileyecegiz'
Gelecek nesillere daha yesil bir Kocasinan birakmayi hedeflediklerine dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli fidanlikta yetistirilen 320’den fazla türde saksili agaç ve 450 bin ’den fazla bitki kapasitesi ile bitkisel materyal temini açisindan Türkiye’nin en büyük üretim ve lojistik üssü fidanligi bünyesinde barindirdiklarini ifade etti.

Yapilan çalismalarla ‘Yeni bir yemyesil Kocasinan’ insa ettiklerini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Daha yesil ve daha yasanabilir bir Kocasinan için çalismalarimizi artirarak sürdürüyoruz. Mahallelerimizin arasinda irili ufakli her türlü park alanlarimizi yeniledik ve Kocasinan’in dört bir yaninda parklar yapiyoruz. Yaptigimiz parklarla Kocasinan’i yesile bürünmüs bir ilçe haline getiriyoruz. Özellikle daha fazla park ve yesil alanlar olusturarak, ilçeyi yesil alan oraniyla dünya normlarinin iki katina çikarttik. Daha yesil Kocasinan kapsaminda yaptigimiz çalismalarla ilçemizdeki park sayisini 524’e yükselttik. Bu kapsamda ilçemize toplam 2 Milyon 614 bin 761 metrekare yesil alani Kayserili vatandaslarimizin hizmetine sunduk. Büyüksehir Belediyesi’nin Kocasinan sinirlari içerisindeki 55 adet büyük park ve 3 Milyon 785 bin 200 metrekare yesil alan ile toplam Kocasinan’imizda 6 Milyon 399 bin 961 metrekare yesil alan olmaktadir. Bilindigi üzere Dünya standartlarina göre kisi basina düsen yesil alan miktari 9 metrekare iken, yaptigimiz hizmetlerle Kocasinan’da kisi basina düsen bu miktar 15,65 metrekareye ulasmistir. Dünya standartlarinin üzerine çikmamiza ragmen bunu kendimiz için yeterli görmeyerek, daha yesil bir Kocasinan için gayretimizi devam ettiriyoruz. Bu yil ise kisi basina düsen bu miktari 18 metrekareye çikartarak, yeni bir rekor elde edecegiz. Bütün gayretimiz, çabamiz, bölge sakinlerine daha mutlu olacaklari bir ortam hazirlamak içindir. Simdiden parklarimiz, Kocasinan’a ve Kayseri’ye hayirli olsun” ifadelerine yer verdi.

“Yapilan her bir çalisma daha güzel bir Kocasinan içindir” diyen Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’in daha da güzellesmesi için yeni parklar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA